L’Institut Montsià té la voluntat de continuar col·laborant amb les empreses del territori per tal de millorar la preparació del seu alumnat. Per això, posa en comú l’experiència professional, valoracions, expectatives i necessitats. Tot per millorar el perfil professional de la gent de la comarca i les Terres de l’Ebre.

Així arriba el VII Fòrum de Trobada amb Empreses de l’Institut Montsià, posant en comú el punt de vista dels diferents actors implicats del món empresarial, l’administració i la comunitat educativa. Per això han convidat a més de trenta empreses com són Mastebre SL, APASA, Amiblu Pipes Spain SA, Balfegó, Cambra Arrossera d’Amposta, Cambra Arrossaires del Delta, PYMERALIA, Eurecat, Estellé Parquet, Pentamatik, Teicar, Cooperativa Soldebre, Oficina turisme Tortosa o L’Onada Serveis a les Persones. Tot per crear un espai de trobada per intercanviar punts de vista sobre el present i futur del món professional.

Una de les claus que es treballa actualment és la incorporació de la Formació Professional Dual, que naix amb la vocació que l’alumnat pugue formar-se en l’entorn d’una empresa i aprendre per mitjà del treball. Per això hem d’estretir els vincles entre tots els actors implicats en la formació de l’alumnat: empreses, organitzacions, administració, alumnat, professorat.

La jornada s’ha dividit en dos parts. En la primera, realitzada a l’institut, empresaris i alumnat participen en una dinàmica per debatre sobre les oportunitats professionals del futur. La segona part consisteix en un dinar de treball on l’empresariat i representants de l’administració i professorat conversen sobre les necessitats i expectatives actuals i de cara al futur professional a les Terres de l’Ebre. El següent programa ha sigut el següent:

  • 12 h – 12.30 h Presentació de la jornada a l’Institut Montsià.
  • 12.30 h – 13.30 h: Trobada de l’alumnat amb empreses.
  • 14 h – 16 h: Work-dinar al restaurant Citta Alta d’Amposta, compartint idees i bones pràctiques.
👤 Redactor a ebredigital.cat, L’Ebre Notícies (l’informatiu de Canal Terres de l’Ebre) i Al Dia Terres de l’Ebre des de Ràdio Joventut.
⛓ Em pots seguir a Instagram, Twitter, Facebook i Linkedin com a @MontecinoValls.
📍 Tortosa, Terres de l’Ebre.