El Consell Comarcal del Baix Ebre ha lliurat avui un ajut de 3.000 euros a la Casa d’Acollida de Tortosa, que és gestionada per la comunitat de germanes de la companyia de les Filles de la Caritat de Sant Vicent de Paül. El president del Consell Comarcal, Xavier Faura; la consellera comarcal de Serveis Socials, Laura Fabra; el portaveu del PSC, Enric Roig i el de Ciutadans, Sebastià Castañeda, han visitat les dependències de la Casa d’Acollida i han entregat el taló al representant de la Fundació Casa d’Acollida de Tortosa, Lluís Lamote i a la responsable de la gestió de la casa, sor Teresa Andrés.

Durant el 2018, la Casa d’Acollida, emplaçada al convent de la Puríssima, al nucli antic tortosí, va atendre un total de 948 persones i, enguany fins al mes de juny havia acollit 456 persones. A més de les persones allotjades, ofereix servei de bugaderia i entrepans a aquelles persones que no disposen de recursos. En aquest sentit, durant el 2018 va oferir 224 serveis de bugaderia, 905 serveis de dutxa, 962 esmorzars, 5.867 entrepans i 551 bosses d’ajuda a famílies. Fins al juny, la Casa d’Acollida va prestar 114 serveis de bugaderia, 279 serveis de dutxa, 446 esmorzars, 2.519 entrepans i 329 bosses d’ajuda a famílies.

La Casa d’Acollida va crear-se el 1995 per Càritas Interparroquial i durant aquests anys de funcionament ha acollit més de 20.000 transeünts. Els responsables de la casa han agraït l’aportació econòmica realitzada per part de la institució comarcal.
Per la seua banda, el president del Consell Comarcal ha destacat el servei que presta a la societat la Casa d’Acollida que atén anualment prop d’un miler de persones sense recursos, els ofereix un sostre, un plat i un lloc per a descansar. “La Fundació Casa d’Acollida ofereix un servei a la societat de forma desinteressada i des de les administracions és necessari que els hi donem suport”, ha manifestat Faura. El president del Consell també ha explicat que el 2020 s’adequarà l’antiga estació de Camarles per a pisos d’emergència social, una actuació inclosa al pressupost comarcal de l’any que ve que suposarà una inversió de 61.500 euros, 20.000 dels quals aportats per la Diputació.

L’edifici de l’antiga estació de Camarles ocupa un espai de 205 metres quadrats construïts en planta baixa i primera. Pel que fa a la capacitat de l’habitatge serà de 12 persones i els destinataris seran persones empadronades al Baix Ebre que requereixen un allotjament de forma conjuntural i urgent (en cas de catàstrofe, desnonaments, conflictes familiars, declaració de ruïna del seu habitatge o altres casos d’emergència). El Consell Comarcal també es farà càrrec de la gestió d’aquests pisos d’emergència, on hi haurà dos educadors.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.