Aquest divendres ha mort a l’edat de 95 anys Felipe Tallada Esteve, l’últim alcalde de la dictadura franquista que va tenir el municipi de Tortosa. L’advocat Tallada va ocupar l’alcaldia tortosina entre els anys 1967 i 1979. Anteriorment, havia ocupat el càrrec de regidor d’Urbanisme durant l’etapa de l’alcalde Joaquín Fabra.

Durant el seu mandat a l’alcaldia, el municipi va viure transformacions importants i extraordinàries com la posada en marxa del Parador de Turisme del Castell de la Suda, la inauguració de l’hospital Verge de la Cinta o la creació del polígon industrial Baix Ebre. D’altra banda, al final del seu mandat el municipi es va començar a desintegrar amb les segregacions de quatre pobles del delta de l’Ebre: la Cava i Jesús i Maria, que es van constituir en Deltebre, Sant Jaume d’Enveja i Camarles.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.