El Tecnoparc de Reus ha acollit aquest dijous la gala de lliurament dels Premis Cambra 2019, amb l’assistència d’unes 600 persones i sota el lema ‘Sostenibilitat i futur’. Els guardons han reconegut la progressió, l’aposta per l’I+D i per la internacionalització, la trajectòria i els valors de 32 empreses de l’àmbit territorial de la institució, que comprèn les comarques del Baix Camp, la Conca de Barberà, el Priorat, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta.

En concret, els guardons han anat a parar a les empreses Agrícola Sant Josep, Aguiló Vinateria, Aquí Energia, Ames, Càmping Prades Park, Celler Pedrola, Cooperativa El Brot, Cooperativa de Falset-Marçà, Cooperativa Fet a la Conca, Club Natació Reus Ploms, Reus Deportiu, Cynara, El Molí del Mallol, Europastry, Fira de Móra la Nova, Flix Solar, Joan Escoda, Nemon, Roslena, Succès Vinícola, Vinícola del Priorat, Vitec-Centre Tecnològic del Vi i Vítrum – Festa del Vidre Artesà.

A més, s’han lliurat els nous premis comarcals a la fira del vi de Cambrils; la DO Conca de Barberà, per la iniciativa solidària impulsada per tal d’ajudar els propietaris del celler Rendé-Masdéu de l’Espluga, devastat pels aiguats de l’octubre passat; el ramader Pere Jornet, de la Torre de l’Espanyol, un dels afectats per l’incendi de la Ribera d’Ebre del juny passat; l’escola d’Enologia Jaume Ciurana, emplaçada a l’Institut Priorat, i el celler de Les Vinyes del Convent, d’Horta de Sant Joan.

Durant l’entrega dels Premis Cambra 2019 a Reus, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha afirmat que el país necessita “una onada d’esperança i de confiança en les coses que fem bé” i ha advertit que, “l’apel·lació sistemàtica a les prediccions volgudament catastrofistes que sempre venen d’un mateix lloc, no ens van bé”. El cap de l’executiu ha admès que el país “té problemes certament, però el encara, i sobretot el seu teixit econòmic i social demostra una resiliència i una fortalesa extraordinàries”. En un acte en què la Cambra de Reus ha reivindicat les principals infraestructures pendents a la regió, el president Torra ha insistit en la voluntat del Govern d’escoltar les necessitats del territori.

El president Torra també ha lloat la tasca de les cambres catalanes, que ha definit com “una eina potentíssima” del país i les ha felicitat per la nova etapa que s’encetarà amb la futura Llei de Cambres. El president ha posat en valor que “Catalunya la construïm entre tots” i ha aprofitat aquest acte per lloar iniciatives solidàries com el ‘Rebrotarem’, per l’incendi de la Ribera d’Ebre, i la ‘Riumuntada’, pels aiguats de l’octubre a la Conca de Barberà.

El president de la Cambra de Reus, Jordi Just, ha aprofitat el seu discurs per reivindicar millores en infraestructures com el corredor mediterrani, carreteres com l’A-27 i l’N-420, o en la línia entre Reus, Móra i Casp, un exemple “escandalós” de les mancances del territori, ha dit, perquè “no s’hi inverteix i els trens no poden passar de 25 quilometres per hora perquè, si van a més, descarrilen”.

Autor: