El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, reunit en sessió plenària, ha demanat al Síndic de Greuges, Rafael Ribó, que es desplaci fins a la comarca per explicar als alcaldes i regidors l’informe de deficiències en seguretat nuclear de l’àrea d’Ascó i Vandellòs. L’informe, publicat a finals de la setmana passada, denuncia entre d’altres punts la manca de cobertura de telefonia mòbil o municipis sense megafonia. “Cal que tinguem clar quines mesures correctores cal preveure als pobles que vivim a deu i vint quilòmetres de la central nuclear d’Ascó i per això hem sol·licitat la reunió”, ha explicat la presidenta comarcal Gemma Carim.

D’altra banda, el ple ha aprovat el Pla Comarcal de Polítiques LGTBI 2019-23, que serà el marc de referència comarcal de les polítiques destinades a garantir els drets del col·lectiu i promoure l’eliminació de les desigualtats causades per raó de l’orientació sexual, la identitat de gènere i l’expressió de gènere. La implementació d’aquest pla serà revisat cada any per tal d’avaluar el seu compliment i, sobretot, per tal d’adaptar-se a la realitat evolutiva i canviant del marc conceptual pel que fa a les polítiques de gènere i LGTBI. La presidenta del Consell Comarcal ha recordat que “el Consell ja disposa d’un punt d’atenció integral a les persones que puguin patir algun tipus de discriminació d’aquest tipus”. “Amb el nou pla, però, volem anar més enllà i recollir les propostes que arriben des de la taula de treball LGTBI que formen representants del sector de la salut, l’ensenyament i l’administració local”, ha afegit.

De fet, aquest dimecres al matí, el Consell Comarcal ha acollit una formació per a tècnics i regidors amb Lluïsa Jiménez, responsable de l’Àrea per a la Igualtat de tracte i no- discriminació de persones LGTBI de la Direcció General d’Igualtat.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.