Derrota inesperada i contra tot pronòstic del Bàsquet Cantaires Tortosa a la pista del Constantí per onze punts de diferiència amb el 74 a 63 final. Una ensopegada que li costa el lideratge del grup primer que torna a mans de l’Àguiles. Al grup segon, continúa intractable el Rapitenc que es desfeia amb solvència del Reus Ploms i continúa invicte a la categoria.

El Cantaires Tortosa no va poder refermar el lideratge del grup, després d’aconseguir-lo la setmana passada, i després de caure contra pronòstic a la pista del Constantí per 74 a 63 torna a cedir el privilegi del lideratge del grup a mans de l’Àguiles que no va fallar, i s’imposava per 89 a 57. Ara els tarragonins, se situen emparellats a setze punts al capdamunt de la taula amb els tortosins.

Els de Clàudio César Prieto tot i arribar al descans per davant al marcador, després d’un primer quart que acabava amb vuit punts d’avantatge, amb el 15 a 23, mentre que als segons deu minuts l’avantatge es reduïa fins als tres punts després d’un parcial desfavorable de 18 a 13, deixant el duel amb un 33 a 36. Tot i manar al marcador, els de la capital del Baix Ebre, no estaven gens còmodes. Una situació que es va evidenciar a la represa, quan els tarragonins capgiraven el duel amb dos punts de marge, que van ampliar en un darrer quart on els tortosins van notar en excés les imprecisions en els seus llançaments i van acabar cedint per onze punts, amb el 20 a 11 que tancava el partit. Una derrota, que combinada amb el triomf contundent de l’Àguiles davant el Salou C, els deixa en segon lloc a la classificació tot i restar emparellats a punts amb els tarragonins.

Dins al mateix grup de competició, l’Ametlla de Mar segueix allargant el seu moment més dolç de la temporada i sumen el quart triomf de forma consecutiva davant el Carme Bàsquet sub-21. Una victòria que els afiança a la part capdavantera com a quarts classificats. El Móra d’Ebre, per la seva part, es va refer de l’ensopegada de la setmana passada a Tortosa i es va retrobar amb la victòria davant el Coma-ruga fruit d’un darrer quart pletòric que va desnivellar la confrontació amb un parcial de 25 a 16 que els permetia remuntar un partit on van anar a remolc durant gran part del compromís i s’imposaven finalment per 5 punts de marge amb el 68 a 63. Una jornada en la qual descansava la Sénia.

El Bàsquet Rapitenc segueix intractable al grup segon, on de moment compta els seus partits per victòries. Es va desfer a domicili del Reus Ploms al qual es va imposar per trenta-tres punts amb el 41 a 74 final. Tot i això, el Morell B no va fallar davant la visita de l’altre conjunt ebrenc, el Pitbox Amposta, al qual es va imposar per 36 punts amb el 98 a 62. Mantenen el punt de marge al capdamunt de la classificació respecte als de la Ràpita, tot i comptar amb dos partits més disputats. Una jornada en la qual descansava el Club Bàsquet Alcanar.

En la propera jornada el Cantaires Tortosa tindrà jornada de descans, mentre la resta d’equips ebrencs disputen els seus compromisos del grup primer a domicili el Móra d’Ebre visitant la pista del Torreforta C a partir de dos quarts de nou del vespre, mentre diumenge es jugarà el derbi de rivalitat comarcal entre la Sénia i l’Ametlla de Mar a partir de dos quarts de sis de la tarda.

El Rapitenc, al grup segon, rep a casa dissabte a partir de les vuit del vespre al Carme Bàsquet, mentre l’Alcanar arranca la desena jornada rebent la visita del líder, el Morell B, a partir de dos quarts de set de la tarda. Diumenge a les 12 del migdia, l’Amposta rep al pavelló de la capital del Montsià al Reus Ploms.