El Departament d’Agricultura ha posat en marxa, en el marc del Programa de dones del món rural i marítim 2016-2020, un projecte pilot de mentoratge professional per tal d’innovar en l’acompanyament de projectes agrícoles i rurals.

El Pallars Jussà i l’Alta Ribagorça comptaran amb una mentora cada comarca i el Baix Ebre comptarà amb dues mentores. Mireia Font, dinamitzadora econòmica, actuarà com a mentora al Pallars Jussà; Anna Sirvent, dedicada a la producció i transformació de plantes amb usos medicinals, estarà a l’Alta Ribagorça. El Baix Ebre comptarà amb Maite Pallarès, dedicada a l’oli i l’horta ecològica, i Begoña Amorós, gerent de cítrics de l’Ebre. A més, hi haurà una mentora en l’àmbit marítim, la Maribel Cera, pescadora de Sant Carles de la Ràpita.

El mentoratge és una eina personalitzada de desenvolupament professional a través de la qual una mentora, una persona d’àmplia trajectòria en el sector agrari, ramader o marítim, comparteix coneixements, habilitats, experiències i aprenentatges, i ofereix consell, informació i guia a una mentorada que està a punt de començar a desenvolupar la seva activitat professional, ajudant-la a desenvolupar respostes als seus reptes i oferint consells per a les possibles situacions en què es trobarà. La mentora és, doncs, una persona amb experiència, empatia i bona disposició per ajudar a altres persones. De fet, la seva funció és de guia de la persona que es troba en el procés d’aprendre. Tot això en un marc de confiança i confidencialitat.

Aquesta experiència tindrà una durada de sis mesos. S’iniciarà el gener del 2020 i finalitzarà el juny de 2020. El projecte comptarà amb un seguiment per garantir el seu compliment, que es durà a terme des de les Escoles Agràries. A més, les Escoles realitzaran una avaluació final i un seguiment en diferit, sis mesos després de la finalització del projecte, per tal d’avaluar els progressos de la mentorada.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.