L’Ajuntament d’Ulldecona ha aprovat un projecte per netejar i restaurar la portalada de l’església de Sant Lluc. L’objectiu és netejar la porxada i portalada d’accés a l’Església parroquial del municipi, restaurar la pedra fundacional del temple, millorar la il·luminació i reposar els llums situats a terra de la plaça i avariats des de fa temps. L’església de Sant Lluc, situada al centre del nucli històric d’Ulldecona, està catalogada com a Bé Cultural d’Interès Local (BCIL).

Segons que ha informat l’Ajuntament, els treballs ascendeixen a la quantitat total de 101.071 euros i seran finançats a través d’una subvenció del Pla de Foment Turístic de la Generalitat, amb la participació de l’Ajuntament i el Bisbat de Tortosa.

Dins d’aquesta mateixa línia de subvencions, actualment s’està fent també obres a l’Oficina de Turisme per tal de millorar-ne l’accessibilitat amb la instal·lació d’un ascensor i donar-li ús cultural al segon pis de l’edifici modernista de Cèsar Martinell.

De cara al proper 2020, a més, es preveuen actuacions importants de consolidació de les excavacions fetes al Castell d’Ulldecona i també la recuperació de racons singulars del nucli antic de la població. «Es tracta de posar en valor petits elements, com ara restes de muralla, i detalls que ara poden passar desapercebuts», segons ha explicat l’alcaldessa, Núria Ventura, en el moment de rebre la subvenció, que compta amb un import total de 350.000 euros.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.