Recentment la Federació de Pares i Mares d’escoles i instituts públics ha tret a la llum un estudi on denúncia les quotes i aportacions econòmiques que assumeixen les famílies a les escoles. Barcelona per exemple, és l’àrea territorial on la quota de soci de l’AMPA és més elevat. A les Terres de l’Ebre, per contra, és el territori on les famílies aporten menys a les escoles, concretament un 4,8%. A l’escola El Temple està estimulat 70 euros anuals per a totes els famílies de l’escola. Un únic pagament que des del centre asseguren que és la millor opció.

Per part de les famílies ebrenques troben adient aquest únic pagament com a sistema d’estalvi, ja que l’escola mostra les despeses de manera transparent.
Des de la FAPAC calculen que la Generalitat no assumeix una partida de quasi 150 milions d’euros de material i altres activitats en tot Catalunya. I diuen que són uns diners que acaben aportant les famílies i incrementen les diferències entre centres.

Amb tot, per la FaPaC consideren que les noves metodologies d’aprenentatge s’estan implementant en part gràcies a l’esforç econòmic de les famílies. No obstant, des de l’escola el Temple s’adapten a les necessitats de cada família dividint la quota al llarg del curs per les famílies que no poden assumir-ho en un únic pagament.