Diverses desenes de persones, convocades pel Comitè en Defensa de la República (CDR) de les Terres de l’Ebre, han tallat l’autopista AP-7 a l’altura de l’Ampolla a les 21.00 hores d’aquest dimarts. En un principi, han interromput la circulació en direcció Barcelona i posteriorment han fet el mateix en direcció València. Els manifestants que han ocupat la via s’han sumat a les protestes que es desenvolupen en diversos punts de Catalunya convocades per Tsunami Democràtic. Un dels camioners que s’ha hagut d’aturar ha posat a tot volum l’himne espanyol i els manifestants han respost cantant els Segadors. Coincidint amb l’arribada de la BRIMO, al voltant de la mitjanit s’han produït més moments de tensió entre camioners i manifestants quan els primers han intentat treure unes tanques col·locades al mig de la via. Agents dels Mossos han intervingut per separar-los. A la una de la matinada, els manifestants han aixecat el tall i han donat per acabada la protesta.

A Girona, l’autopista AP-7 està tallada en ambdós sentits de la marxa des de poc després d’un quart de set de la tarda. La iniciativa arriba després que el moviment independentista hagi tallat durant més de 30 hores la mateixa via a l’altura de la Jonquera i coincideix, a més, amb una crida de Tsunami Democràtic a fer el mateix al peatge d’Irun de l’autopista A-8 a la frontera amb França.
Es tracta d’un nou intent de Tsunami d’internacionalitzar el conflicte entre Catalunya i Espanya i de denunciar les sentències del Tribunal Suprem contra els líders independentistes. El tall a la Jonquera, que va ocupar els cantons francès i espanyol, ha comportat una vintena de detinguts, la majoria per la policia francesa.