El restaurant ‘El Bistrot’ de Gandesa es va adjudicar el títol honorífic de ser el millor restaurant a peu de carretera de les Terres de l’Ebre. El programa ‘Joc de Cartes’ va escollir aquest dimecres al vespre entre quatre restaurants de la Terra Alta i la Ribera d’Ebre. El vot de qualitat de Marc Ribas, presentador del programa, va decidir finalment a favor de l’establiment terraltí, després que en les puntuacions que s’havien dessignat entre els quatre restauradors, estiguessin d’alló més igualades.
Els quatre candidats del concurs eren La Presa, de Flix, regentat per Javi Fernández; la fonda Mas de Subirats, a Móra la Nova, de la Sandra Heredia; La Beerreria de Móra d’Ebre, de Jacob Papasseit i el restaurant ‘el Bistrot’, de Gandesa, dirigit per Diana Valimanya.
Els concursants tenien que valorar entre cinc característiques diferents: l’espai, la cuina, el menjar, el servei i el preu sumant-se al còmput global el ‘vot del Marc’.
Finalment, #ElBistrot és el guanyador del millor restaurant a peu de carretera a les Terres de l´Ebre. Enhorabona! 🎊 🎉#JDCTerresEbreTV3 @tv3cat @mrcuines pic.twitter.com/x02BXQxWyf
— Joc de cartes TV3 (@JocdeCartesTV3) November 6, 2019
Marc Ribas dóna el vot de qualitat
Després de passar pels quatre restaurants, el vot de qualitat de Marc Ribas va ser decissiu. Les puntacions estaven molt ajustades entre La Presa, la Beerreria i el Bistrot, només separades per 3 dècimes de distància. Finalment una puntuació de 8,8 li va donar la victòria a l’establiment de la capital de la Terra Alta, que es quedava amb una puntuació total de 7,3 a 4 de distància de la Beerreria amb 6,9 del total i que va rebre una puntuació per part del xef de 7,8. En tercer lloc, va quedar la Presa de Flix i com a restaurant en menys votacions el Mas de Subirats de Móra la Nova.
A més a més de rebre el premi de 5.000 euros per invertir al seu propi local, l’establiment de la Diana Valimanya va rebre la distinció del Segell Blau d’Agbar que s’atorga al restaurant més sostenible. Aquesta distinció va ser atorgada pel fet del baix consum d’aigua a la cuina, la bona gestió del reciclatge i la utilització d’aliments ecològics. En acabar la temporada i entre tots els establiments que hagin rebut aquest distintiu se’n triarà un que farà una masterclass amb Paco Pérez, el cuiner català amb més estrelles Michelin.