El dibuixant roquetenc Ignasi Blanch ha il·lustrat el conte infantil Un bosc ple d’amor (Estrella Polar), que ha escrit el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart per reivindicar els drets i les llibertats. Segons ha explicat Òmnium, a través d’un comunicat, aquesta és “una història de solidaritat i diàleg protagonitzada per animals”. Un bosc ple d’amor explica les aventures d’un eriçó malcarat que impedeix que una oreneta faci el seu niu en un bosc frondós i ple de vida. Davant d’aquesta situació injusta, tots els habitants de l’indret es manifestaran pacíficament perquè l’eriçó canviï l’actitud.

El president d’Òmnium, condemnat a nou anys de presó, dedica la història a “tots els fills dels presos polítics i de consciència d’arreu del món. La nostra presó és també una manera de mostrar-vos el nostre amor infinit”, ha assegurat Cuixart.

El llibre, que es presentarà el proper 17 de novembre a Barcelona, neix del recull Contes per ser lliures, que va editar l’Associació Catalana pels Drets Civils. Tots els beneficis obtinguts com a drets d’autor de Cuixart seran destinats íntegrament a Òmnium Cultural.

 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.