El govern de l’Ajuntament de Móra d’Ebre (Junts per Móra d’Ebre) no augmentarà la pressió fiscal en un 20 per cent tal com va aprovar en sessió plenària el 29 d’octubre. Les protestes ciutadanes contra aquesta decisió han obligat l’equip de govern que presideix Joan Pinyol a fer una nova proposta econòmica que no impliqui aquest increment en les ordenances fiscals.

Amb aquest nou replantejament, l’augment de l’IBI i de l’impost de circulació, que inicialment era d’un 20%, quedarà en un 8,5%; i l’increment de l’aigua, clavegueram i recollida de la brossa s’establirà en un 14% en lloc del 20% aprovat inicialment. Per quadrar els números d’aquesta nova proposta, l’equip de Junts per Móra d’Ebre ha rebaixat les remuneracions de càrrecs electes i del càrrec de confiança, i ha eliminat o reduït altres partides del pressupost que, inicialment considerava imprescindibles.

A través d’una nota de premsa, el govern de Móra d’Ebre ha explicat que “atenent a les peticions i demandes de la població ha formulat de nou el Pla Econòmic i Financer amb l’aplicació de criteris que anteriorment no es contemplaven”. L’equip de govern explica que havia “considerat determinades despeses imprescindibles per a la població i en veure que els morencs i morenques no ho veuen així, s’ha treballat per obtenir un estalvi del 60% de l’import previst inicialment”.

L’alcalde de Móra d’Ebre, Joan Pinyol, i el primer tientn d’aclade i regidor d’Hisenda, Sixte Melchor, van convocar aquest dimarts a una reunió els portaveus dels grups de l’oposició per tractar aquesta proposta alternativa, que s’haurà d’aprovar en una nova sessió plenària.