L’Ajuntament de Tortosa ha aprovat en la sessió plenària de novembre destinar 325.000 euros a la creació d’una nova sala al Museu de Tortosa dedicada als pintors tortosins Francesc Gimeno i Antoni Casanova, i a l’escultor Agustí Querol. L’obra d’aquests artistes, referents del segle XIX, ocuparà el pavelló número 8 de l’antic escorxador. El projecte es licitarà en breu i l’alcaldessa Meritxell Roigé (Junts per Tortosa) preveu que les obres d’adequació de la sala es puguin iniciar abans de fi d’any. El ple també ha aprovat el projecte d’amplaició del Casal de Vinallop, amb una inversió de 119.000 euros.

La Corporació també ha aprovat una modificació pressupostària que permetrà finançar la redacció dels projectes d’ampliació del complex Win, les urbanitzacions del carrer Cervantes, la rambla Catalunya i les places de l’Ajuntament i la Immaculada, la perllongació del passeig fluvial i un estudi per definir les actuacions a fer al castell de Tenasses. A la vegada aquesta modificació pressupostària permet destinar 100.000 euros a un pla de millora de voreres a diferents carrers del municipi i 5.000 euros a una subvenció destinada a l’entitat Progat Tortosa per a la gestió de colònies controlades de gats a la ciutat.

Meritxell Roigé ha indicat que aquestes inversions seran possibles “gràcies a l’estalvi generat en diverses actuacions fetes durant els últims mesos, que han deixat un romanent econòmic que permetrà iniciar les noves actuacions ja dins del 2019”.

D’altra banda, el ple ha aprovat un total de cinc mocions de les set presentades pels diferents grups municipals. L’Ajuntament habilitarà una partida pressupostària per arranjar i millorar les instal·lacions del parc del Països Catalans, al barri de Sant Llàtzer, i instarà el govern de Catalunya a recuperar la inversió social prèvia a les retallades, aplicant una fiscalitat justa i progressiva. Dues mocions de Movem Tortosa que han estat aprovades.

El ple ha donat suport a una moció de Ciutadans que demana la implantació d’un pla per al control de la població de coloms a Tortosa i a dues del PSC que reclamen un calendari per al desdoblament de l’Eix de l’Ebre des d’Amposta fins a Lleida i el manteniment dels horaris d’assistència mèdica als pobles petits.

D’altra banda, el regidor de la CUP, Xavier Rodríguez, ha vist com la moció que ha presentat en contra de la construcció d’un aparcament de pagament a l’hospital Verge de la Cinta ha estat rebutjada amb els vots en contra de Junts per Tortosa, ERC i Ciutadans.

La CUP encara ha tingut menys suport en una segona moció que demanava la destitució del conseller Miquel Buch i la dissolució del cos de la Brimo arran de les actuacions policials dels darrers dies. Només ERC li ha donat suport.