El 20 de setembre de 1969 una delegació d’Horta visitava Picasso a Notre Dame de Vie. Estava formada per Joaquim Cortés, l’alcalde, Joaquim Ferràs, el tinent d’alcalde i Maria Josep Prats, professora de francès. Malgrat que tothom deia que Picasso no els rebria, el pintor malagueny els va fer una acollida calorosa i emocionada: “Si hagués vingut un ministre o un rei no l’hauria rebut, però vosaltres sou d’Horta, sou amics meus”, dies mes tard Picasso els envià una foto dedicada.

Per commemorar aquesta visita el proper dissabte 2 de novembre realitzarem una taula rodona moderada pel periodista i escriptor Xavier Garcia i formada per Arnau Puig, Josefina Matamoros, Jaume Rocamora i Maria Josep Prats, l’única supervivent de la delegació. Ella ens explicarà de primera mà l’emocionant trobada. També retran homenatge a Joaquim Ferràs, ideòleg de la trobada amb Picasso i el que va ser primer president del Centre Picasso. No només va ser un gran professional farmacèutic sino també un activista cultural enamorat del seu poble.

L’acte es farà a l’Ecomuseu dels Ports, carrer Picasso 18, a les 7 de la tarda del dissabte 2 de novembre.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.