Una jove amb esclerosi múltiple (EM) i només un 10% de visió està recorrent 725 quilòmetres a peu, des de Portbou , des d’on va sortir fa quasi un mes, fins a Ulldecona, on està previst que arribi avui a migdia, per sensibilitzar sobre l’esclerosi múltiple primària progressiva (EMPP) i recaptar fons per a la seva investigació.

Segons fonts de la Fundació Esclerosi Múltiple, el repte esportiu que ha emprès Neus Benítez, anomenat “Un camí x l’EM”, consisteix en una marxa durant 28 dies per a la qual comptarà amb l’ajuda de 16 guies de l’equip I-triatletes Solidaris i diversos voluntaris que l’acompanyaran durant tot el camí.

Tot i la dificultat del desafiament, Benítez, de 25 anys i diagnosticada d’esclerosi múltiple remitent recurrent (EMRR) des dels 15, té una gran motivació, i és que la seva companya sentimental pateix EMPP, la forma més extrema de la malaltia, que perjudica només a un 15% dels afectats.

“Convivint amb una persona amb aquest tipus d’esclerosi m’he adonat que és molt diferent a la meva. Com es tracta d’una forma minoritària i és oblidada, per això aquest any m’he proposat donar-li visibilitat i intentar posar el meu granet de sorra per col·laborar en la investigació i la rehabilitació, fonamentals per millorar la qualitat de vida de les persones amb EMPP “, ha afirmat Benítez.

No és la primera vegada que Benítez s’enfronta a un repte esportiu d’aquesta magnitud, ja que el 2018, juntament amb el seu amic d’I-triatletes Xavi Matas, va pedalejar 505 quilòmetres del Camí de Sant Jaume en tàndem, des de Burgos fins a Santiago de Compostel·la, per recaptar fons per l’esclerosi múltiple infantil.

Els fons recaptats en “Un camí x l’EM” es destinaran a la Fundació Esclerosi Múltiple i a Esclerosi Múltiple Espanya, la missió és promoure accions assistencials, sanitàries i científiques destinades a millorar la qualitat de vida de les persones amb esclerosi múltiple.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.