Centenars de persones s’han aplegat dilluns a la tarda a la plaça de l’Ajuntament de Tortosa per reclamar la llibertat dels presos polítics catalans, un cop s’ha conegut aquest matí la condemna dictada pel Tribunal Suprem que suma penes de gairebé 100 anys. Posteriorment han marxat en una manifestació multitudinària pels carrers de la capital del Baix Ebre i han creuat els ponts de l’Estat i Roig fins arribar a la plaça Alfonso XII. Més tard, prop d’un miler de persones han tallat, durant unes dues hores, la C-12 a la intersecció del pont del Mil·lenari i la rotonda dels Nusos.

No només a Tortosa s’han viscut actes de protesta contra la sentència del Procés. A Amposta centenars de persones han omplert de gom a gom la plaça de l’Ajuntament i a Sant Carles de la Ràpita unes 2.000 persones s’ha manifestat pels carrers de la població per reclamar la llibertat dels presos polítics.

 

Protesta a la plaça de l’Ajuntament de Tortosa.

Manifestació al Pont de l’Estat de Tortosa.

Concentració a la plaça de l’Ajuntament d’Amposta.

Concentració a la plaça de l’Ajuntament d’Amposta.

Manifestació a Sant Carles de la Ràpita.

 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.