El grup municipal d’ERC-Més Deltebre presentarà una moció en el ple proper ple ordinari per instar al govern de la Generalitat de Catalunya a arranjar les voreres de l’actual carrer 1 d’Octubre (antic carrer Girona) des de la TV-3454 fins al carrer Jaume I el Conqueridor.

Segons la regidora republicana Laura Fabra, aquestes voreres fa anys que presenten un estat deplorable i impracticable pels vianants, fet que posa en risc la seva integritat . La moció reclama l’arranjament immediat. Segons Fabra, “una artèria principal com és aquest carrer, que ens connecta amb Sant Jaume i que transiten de forma freqüent turistes no pot presentar aquest lamentable estat”. A més els republicans plantegen que l’Ajuntament de Deltebre pugui participar en l’elaboració del projecte, que hauria de contemplar a més de l’arranjament de voreres, el canvi de la il·luminació, la substitució dels arbres existents per una altra tipologia i espais de lleure, l’adaptabilitat per a persones amb dificultats de mobilitat reduïda i un carril bici que connecti amb el passeig del riu.

Els republicans presentaran una altra moció per instar les companyies elèctriques a la retirada progressiva de les línies de mitja i alta tensió a cost zero pels veïns del municipi. En aquest sentit el regidor Carlos Bel ha explicat que la moció pretén exigir a les companyies elèctriques un pla d’actuació urgent de soterrament de les línies de mitja i alta tensió i que en cap cas aquests soterraments repercuteixin als veïns amb contribucions especials. “Deltebre no es pot permetre la política erràtica en aquesta matèria del passat mandat municipal, en què el govern de Lluís Soler va seguir criteris diferents i on els únics veïns que van acabar pagant contribucions especials van ser els de la línia de mitja tensió del carrer Miguel de Unamuno”, ha dit.

Una tercera moció de temàtica municipal fa referència a l’ús partidista que, segons ERC, fa el govern d’Enlairem de les xarxes socials de l’Ajuntament i de l’equip de comunicació. En aquest sentit els republicans exigeixen igualtat de condicions i de tracte i constituir una comissió de comunicació pública que vetlli per la pluralitat, rigor i transparència dels mitjans i canals públics de l’Ajuntament. Vanessa Callau, regidora a l’Ajuntament de Deltebre s’ha mostrat especialment crítica amb la política comunicativa del govern de Soler. Callau ha dit que “molts cops s’ha identificat el govern i el partit, utilitzant les xarxes socials públiques per fer campanya enlloc d’informar o publicitar de manera neutral les accions que es produeixen al municipi. El que va passar el passat mandat, i que en alguns casos segueix de la mateixa manera no ho permetrem”, ha indicat.

Finalment, una quarta moció fa referència a la resposta que ha de donar l’Ajuntament a la sentència del Procés. Aquesta moció però, està subjecta la possibilitat de presentar-la conjuntament amb Enlairem Deltebre afegint o modificant el text si s’escau. El portaveu republicà i cap de l’oposició, Joan Alginet, ha expressat que “cal estar preparats per quan surti la sentència i manifestar per totes les vies possibles el descontentament de les veïnes i veïns a una sentència que posa en dubte la democràcia i l’anhel majoritari del poble català”, ha manifestat.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.