A Cel Obert converteix deu espais històrics de Tortosa en escenaris de creacions artístiques que fusionen arquitectura i art. Enguany, les instal·lacions han girat entorn de la temàtica de la passió. A Cel Obert va nàixer ara fa sis anys per fomentar l’interés el patrimoni arquitectònic i cultural de Tortosa.

Diumenge, abans de tancar esta sisena edició, es van entregar els tres premis que ofereix el festival. El premi del jurat va ser per a la instal·lació Baldaquí, de Joan Bardy i Jean Orliac, ubicada a l’espai del Passatge Franquet. Donat l’alt nivell d’enguany, el jurat va considerar una menciói especial al projecte Bategant, de Gisela Rovira i Aleix Salazar, que van instal·lar al pati de Sant Jaume i Sant Maties (Reials Col·legis).

Per la part dels premis populars, el públic va votar com a millor obra Impassium, d’Adrián Sifres, situat al pati de Sant Jordi i Sant Domènec (Escola Oficial d’Idiomes). El premi dels xiquets i xiquetes, per la seua part, va ser per a Crisàlide, d’Alexandre Franquesa i Neus Masdeu, a l’espai Palau Montagut (l’edifici del Sindicat agrícola de la Comunitat de Regants).

A Cel Obert treballa per l’ús de materials i elements no perjudicials per al medi ambient, reduint els residus generats i l’ús. A més, es treballa amb l’ASSIDE perquè els espais del festival siguen accessibles per a persones amb mobilitat reduïda.

A més, la direcció del festival espera poder ampliar els espais de cara a la pròxima edició, pel que convida a la gent amb cels oberts a apuntar-se per oferir estos espais.

👤 Redactor a L’Ebre Notícies, l’informatiu de Canal Terres de l’Ebre. Faig connexions al Notícies en Xarxa i el magazín Ben Trobats (ambdós de La Xarxa de Comunicació Local).
📍 Tortosa, Terres de l’Ebre.