La central nuclear Vandellós II ha rebut aquest divendres, 4 d’octubre, la visita de les delegacions dels organismes reguladors dels Estats Units i Espanya, encapçalades per la presidenta de la Comissió Reguladora Nuclear (NRC) dels Estats Units, Kristine Svinicki, i el president del Consell de Seguretat Nuclear (CSN), Josep Maria Serena i Sender, a més dels consellers Javier Dies i Elvira Romera. La delegació nord-americana es completa amb el director de Programes Internacionals, Nader Mamish, el director associat d’Operacions i Polítiques de Recursos Humans, Jason Shay, i l’especialista en Relacions Internacionals, Shannon E. King.

La representació de tots dos organismes reguladors va realitzar un recorregut per la instal·lació amb especial interès a conèixer les millores introduïdes en els últims anys per ANAV arran de les lliçons apreses per la indústria nuclear després de l’accident de la central japonesa de Fukushima Daiichi, així com pel procés de preparació tant de CN Vandellós II com de CN Ascó per a la seva operació a llarg termini. En aquest sentit, la NRC ha concedit ja l’ampliació de la vida operativa a 60 anys per a 94 de les 96 centrals nuclears que actualment funcionen als Estats Units, i ja està avaluant la documentació per a ampliar a 80 anys l’operació de tres plantes, si bé preveu rebre almenys 26 sol·licituds més.

Les centrals nord-americanes d’aigua a pressió són tecnològicament molt similars a Ascó i Vandellós II, i comparteixen amb aquestes tant el disseny com pràctiques d’operació, per la qual cosa representen l’estàndard de referència per a ANAV.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.