L’alcalde de l’Ametlla de Mar, Jordi Gaseni (ERC) presidirà l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) a partir de 2021. Divendres passat, l’assemblea general de l’AMI, celebrada a Manresa, va reelegir president Josep Maria Cervera, alcalde del Port de la Selva, que ocuparà el càrrec durant els dos primers anys del mandat.

Completen l’executiva Ramon Vancells (Monistrol de Calders), que serà el vicepresident segon; Elisabet Lizaso (Camarasa) vicepresidenta; Luís Soler (Deltebre), vicepresident; i Cristina Mundet (Villobí d’Onyar), Tònia Vila (Arenys de Munt) i Mercè Esteve (Begues), vocals. També hi seran Jordi Molinera (Altafulla), que serà el secretari i Anna Erra (Vic), la tresorera.

L’AMI té, en aquests moments 537 causes obertes al món municipal, entre els quals hi ha 132 consistoris denunciats per no tenir la bandera espanyola penjada i 111 per aprovar la moció de sobirania fiscal. A 712 batlles se’ls va investigar per donar suport a l’1-O i, finalment, 70 van haver de declarar. A hores d’ara, però, encara hi ha 14 diligències obertes.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.