El Govern, a través de la Secretaria d’Administracions Locals i Relacions amb l’Aran del Departament de la Presidència, ha atorgat les subvencions per a la dinamització territorial 2018-2019 a 29 municipis de les 4 comarques ebrenques. De moment, l’executiu ha notificat la resolució provisional als ens locals mitjançant la seva publicació al Tauler electrònic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya.
Ara, les entitats proposades com a beneficiàries, podran formular les al·legacions convenients en el termini de 10 dies hàbils així com presentar la documentació tècnica necessària. La resolució definitiva es publicarà el proper mes de novembre. En la convocatòria, que es va obrir el passat 31 de maig, s’hi han presentat un total de 502 sol·licituds. La proposta de resolució provisional estableix que la quantitat màxima de les subvencions és de 50.000€ per cada ajuntament sol·licitant.
L’objectiu d’aquests ajuts de dinamització és la definició i execució d’accions prioritàries que comportin un valor afegit important pels municipis per tal d’afavorir la dinamització territorial i la igualtat d’oportunitats de les persones que viuen en aquest entorn.
Relació dels municipis ebrencs beneficiaris dels ajuts (resolució provisional):
Benifallet
Baix Ebre
Xerta
Baix Ebre
Paüls
Baix Ebre
Aldover
Baix Ebre
Alfara de Carles
Baix Ebre
Tivenys
Baix Ebre
Godall
Montsià
Mas de Barberans
Montsià
Freginals
Montsià
Galera
Montsià
Vinebre
Ribera d’Ebre
Ginestar
Ribera d’Ebre
Palma d’Ebre
Ribera d’Ebre
Torre de l’Espanyol
Ribera d’Ebre
Miravet
Ribera d’Ebre
Garcia
Ribera d’Ebre
Tivissa
Ribera d’Ebre
Rasquera
Ribera d’Ebre
Prat de Comte
Terra Alta
Caseres
Terra Alta
Bot
Terra Alta
Vilalba dels Arcs
Terra Alta
Horta de Sant Joan
Terra Alta
Corbera d’Ebre
Terra Alta
Arnes
Terra Alta
Pobla de Massaluca
Terra Alta
Fatarella
Terra Alta
Pinell de Brai
Terra Alta
Batea
Terra Alta

Autor:

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.