L’Ajuntament de la Ràpita mostra el seu suport a la vaga mundial pel clima i s’adhereix a les mobilitzacions que s’han convocat arreu del territori. Per aquest motiu, es convoca a la ciutadania a participar de la concentració que tindrà lloc aquest divendres 27 de setembre, a les 12 del migdia, davant de l’Ajuntament i on es llegirà el manifest d’aquesta protesta convocada per organitzacions estudiantils i entitats ecologistes.

És molt important que des de l’Ajuntament ens adherim a aquest tipus d’iniciatives perquè està en joc el futur del planeta i per tant, tenim el deure moral de deixar-lo en condicions per a les futures generacions. I especialment nosaltres, com a ebrenques i com a ebrencs, perquè ens juguem un dels nostres valors més singulars com és el Delta de l’Ebre”, ha valorat el regidor de Medi Ambient, Oriol Clos, i assegura que l’ajuntament recolzarà totes les iniciatives “en aquesta direcció i treballarem alineats amb els objectius de desenvolupament sostenible que marca l’agenda 2030 de les Nacions Unides”.

No és el primer cop que l’Ajuntament de la Ràpita deixa clar el seu compromís per assolir els objectius de sostenibilitat i lluitar contra el canvi climàtic. De fet, el ple de l’Ajuntament de la Ràpita va aprovar el passat 30 de novembre de 2018 adherir-se al Pacte d’Alcaldes i Alcaldesses pel Clima i l’Energia. Un acord que inclou mesures com reduïr en un 40% d’aquí a 2030 les emissions de CO2, oredactar i executar un Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima.

Altres mesures destacades que s’han posat en marxa durant el passat mandat són en materia d’estalvi energètic, amb la renovació de l’enllumenat amb fanals de baix consum. També es van aprovar mesures fiscals per incentivar el canvi del parc automobilistic, amb una bonificació en l’impost a la circulació del 50% per cotxes híbrids i del 100% en els elèctrics, o en bonificacions del 30% en l’impost sobre construccions (ICIO) per aquelles obres que contemplin sistemes d’estalvi energètic.

En el nou mandat 2019-2023, la regidoria de Medi Ambient vol seguir impulsant la mobilitat verda amb una renovació del parc de vehicles municipals i la construcció de punts de recàrrega per vehicles elèctrics. Però també hi ha projectat la instal·lació de  calderes de biomassa per la calefacció dels equipaments municipals i l’impuls de campanyes de conscienciació per un millor reciclatge dels residus.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.