El Consell Comarcal del Baix Ebre licitarà abans de final d’any el projecte per convertir en Via Verda un tram de 7, 2 quilòmetres de l’antic traçat del Carrilet. La redacció del projecte d’obra s’ha adjudicat a l’empresa Albacar Enginyers. “En poques setmanes tindrem enllestit el projecte d’obra, de manera que sortirà a concurs abans d’acabar l’any”, ha anunciat el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura. “La nostra voluntat és adjudicar les obres a principi de 2020 perquè l’obra sigui una realitat l’estiu que ve”, ha afegit.

El president del Consell Comarcal, els alcaldes de Campredó i l’Aldea, Damià Grau i Xavier Royo, respectivament i els responsables de l’empresa que redacta el projecte d’obra s’han reunit per concretar el traçat de la via, així com les àrees de descans que s’hi instal·laran i la vegetació que s’hi plantarà.

Concretament es convertirà en Via Verda el tram de l’antic traçat del Carrilet comprès entre la rotonda de la C-42, a la vora de l’antiga bòbila d’Anguera, i el pont de l’autopista AP-7, al terme municipal de l’Aldea. L’actuació té un pressupost de 529.444 euros que es finançaran amb una subvenció del fons Feder de 212.669 euros; una altra subvenció del departament d’Empresa a través del Pla de Foment Territorial de Turisme de 264.708 euros i una aportació del Consell Comarcal del Baix Ebre de 52.066 euros. “Després de l’adequació d’aquest tram de Via Verda continuarem treballant perquè aquesta via arribe fins al Delta amb l’objectiu que les Terres de l’Ebre siguen una destinació cicloturística referent”, ha conclòs el president del Consell Comarcal del Baix Ebre.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.