Nova alerta a la Terra Alta per un possible nou parc eòlic a Horta de Sant Joan. L’entitat l’Ateneu la Pastora ha anunciat que una empresa energètica s’ha interessat pel projecte d’una instal·lació de més de 30 molins a la zona dels Pesells. Aquest es va aturar el 2012 d’acord una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya a favor del recurs contenciós administratiu que va presentar al Plataforma en Defensa de la Terra Alta.

Davant la publicació al Butlletí Oficial de l’Estat de la projecció d’un parc eòlic entre el Pinell de Brai i Prat de Comte i, un altre a Benifallet, l’Ateneu la Pastora ha anunciat en una entrevista al Canal Terres de l’Ebre que una empresa promotora s’ha interessat pel projecte d’un parc eòlic a Horta de Sant Joan. Aquest ja va ser polèmic al 2012, quan el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya el va aturar sentenciant a favor el recurs contenciós administratiu que va presentar al Plataforma en Defensa de la Terra Alta. El projecte contemplava la instal·lació de més de 30 aerogeneradors a la zona dels Pesells.

Amb aquest ja sumen set els nous possibles parcs eòlics a la Terra Alta. Entre ells està un a la Fatarella, i els altres Batea-Vilalba dels Arcs i la Pobla de Massaluca. Una situació que agreuja a l’actual massificació eòlica que es viu. L’Ateneu la Pastora denuncia la passivitat amb què actua la Generalitat després de reunir-se repetidament des del gener. L’entitat també es va reunir a mitjans d’agost amb el nou equip del Consell Comarcal, una reunió que es va quedar amb paper mullat.

Amb el debat reobert, la situació és incerta. I, la promesa que la indústria de l’energia eòlica finalment s’ha quedat amb això: una promesa. El problema del despoblament segueix i no ha significat un revulsiu econòmic. L’Ateneu la Pastora fa una crida a fer un front comú contra la creació de nous parcs eòlics i buscar nous camins per als problemes endèmics de la comarca.

Redacció: J. Albesa

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.