La plataforma en Defensa de la Terra Alta i l’Ateneu Popular la Pastora han tornat a denunciar “la passivitat” del Consell Comarcal per aturar la instal·lació de noves centrals eòliques. Exigeixen al nou govern comarcal “passes clares” contra la massificació i que donin suport a la moció que es va aprovar al final del passat mandat. Després d’una reunió el 13 d’agost, en un comunicat d’aquest divendres, les entitats proposen que el govern comarcal de la Terra Alta es reuneixin amb les empreses promotores de les centrals, que exigeixin responsabilitats als càrrecs de la Generalitat que es van comprometre a aturar els nous projectes i que obrin els procediments legals a l’abast per frenar la massificació eòlica.

L’Ateneu i la Plataforma adverteixen que s’estan reactivant projectes a l’ombra i demanen tenir “a l’abast” tota la informació sobre aquestes tramitacions, que afectarien “gairebé tots els pobles de la comarca“. Mentre que la Conselleria d’Empresa ha anunciat la redacció d’una nova llei de planificació eòlica i es comprometia a reubicar els tres nous parcs que s’han de construir a Batea, la Pobla de Massaluca i Vilalba dels Arcs, les entitats contra la massificació eòlica a la Terra Alta denuncien que les promotores d’aquestes centrals han recuperat “estratègies” de fa 15 anys, anant a trucar a la porta dels ajuntaments sense tenir en compte l’evolució que ha tingut la comarca en aquest període.

La plataforma de la Terra Alta i l’Ateneu la Pastora apel·len a la mobilització de la comarca i treballen per “crear una xarxa que basteixi una estratègia conjunta” entre el teixit associatiu, els dinamitzadors econòmics i els ajuntaments per aconseguir que no es permeti ni es projecti cap més parc eòlic a la comarca.

Font: ACN