La Junta d’Andalusia ha reconegut aquest divendres que s’ha comercialitzat carn de ‘La Mechá’, elaborada a l’empresa Magrudis de Sevilla, com a marca blanca i per tant, està al mercat sense identificar podent estar contaminada pel bacteri de la listeria. Per aquest motiu, el sotsdirector de Protecció de la Salut, Jesús Peinado ha explicat que cal tornar a iniciar tot el procediment per buscar tota la carn que té ”la mateixa naturalesa” i està comercialitzada sense estar ”identificada”. Aquest divendres ha mort un home de 72 anys, a Andalusia, malalt de càncer terminal com a conseqüència de listeriosi. És la tercera mort, després que aquest dijous es conegués una altra víctima a Cantàbria que no té relació amb el brot d’Andalusia. El ministeri de Sanitat reunirà aquest dilluns els consellers de totes les comunitats.

Així ho ha explicat la ministra portaveu, Isabel Celaá, que en la roda de premsa posterior a la reunió del consell de ministres ha recalcat que s’està actuant i treballant d’acord amb tots els protocols i que s’ha comunicat a totes les comunitats autònomes, que tenen les competències en matèria de salut, perquè es posin en marxa totes les actuacions però que és el govern espanyol qui ha de fer el control de les mesures posades en marxa.

Les persones afectades ja són prop de 190, 99 dels quals estan ingressats i hi ha 31 embarassades. A Catalunya, Salut ha localitzat dos casos sospitosos, a l’espera de la confirmació dels anàlisis.

Font: ACN

Redacció: P.P.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.