La fiscalia demana setze mesos de presó per a un conductor d’ambulància que està acusat de robar joies a pacients d’edat avançada a Alcanar (Montsià). Els fets es remunten a l’estiu del 2016, quan l’individu treballava d’auxiliar sanitari i feia visites domiciliàries o trasllats a centres sanitaris en ambulància. Segons la fiscalia, l’home s’aprofitava d’aquesta condició laboral i del fet que, per la seva feina, podia accedir amb facilitat al domicili de les víctimes, per apoderar-se de diverses joies. Posteriorment, el lladre revenia el material sostret en una botiga de compravenda d’or de Vinaròs.

En el primer cas, el treballador sanitari es va apoderar d’una polsera d’or que contenia una inscripció amb el nom de la víctima i d’una arracada propietat de la mateixa víctima. El 15 de juliol del 2016 el processat va acudir a una botiga de Vinaròs, va manifestar que era el propietari de les joies i les va vendre a canvi de 210 euros. L’establiment va fondre les joies, valorades en uns 270 euros, i no s’han pogut recuperar.

Uns mesos més tard, el novembre del 2016, l’acusat va accedir al domicili d’una altra dona a Alcanar i, una vegada dins l’habitatge es va apoderar d’una polsera amb diferents penjolls d’or amb inscripcions que la víctima guardava al dormitori. A final d’aquell mes l’home va tornar al mateix establiment de Vinaròs i va vendre la polsera, juntament amb dos anells d’origen desconegut, a canvi de 1.000 euros. En aquest cas, la polsera va ser recuperada i entregada a la propietària.

Per aquest motiu la fiscalia acusa l’individu d’un delicte de furt, amb l’agreujant de confiança, pel qual sol·licita un any i quatre mesos de presó. A més, el ministeri públic reclama que indemnitzi la primera víctima amb 270 euros per les joies sostretes i a la botiga de compravenda d’or en l’import que determini el jutge per la polsera recuperada. El cas es jutjarà als jutjats penals de Tortosa.

Font: ACN

Redacció: P.P.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.