Segons informa el Diari de Tarragona, patrulles dels Mossos d’Esquadra de Trànsit han pogut interceptar i detindre a un kamikaze de 39 anys d’edat a primera hora d’aquest dissabte 10 d’agost quan circulava pels carrils de l’AP-7 en sentit contrari.

Els fets s’han conegut poc després de les 6 de la matinada. Un BMW platejat circulava fent eses i a més de 150 quilòmetres per hora en sentit sud explicaven alguns dels conductors que s’han creuat amb ell. Fins a 24 trucades ha registrat el telèfon de Emergències 112 alertant d’un conductor temerari que ‘volava’ per l’autopista i canviant de carril sense sentit.

De sobte, a l’altura del quilòmetre 301 de l’AP-7 ha donat una virolla i ha decidit circular a la mateixa velocitat i de forma temerària però en sentit contrari, cap al nord.

Les trucades dels conductors de la via de pagament han posat sobre avís als Mossos d’Esquadra que han tallat l’autopista en sentit sud i han desviat el trànsit a l’altura de Cambrils per a evitar qualsevol col·lisió amb el kamikaze. Mentrestant, s’intentava que el conductor frenara i deixara de conduir en sentit contrari.

El BMW ha sigut localitzat pels Mossos i un dels cotxes ha donat mitja volta quan s’han creuat amb ell i ho ha perseguit, sense que el conductor tinguera intenció de frenar davant la presència policial. Malgrat els rotatius, el BMW platejat seguia a tota pastilla per l’autopista en sentit contrari.

Dos vehicles patrulla li van tallar el pas i els va envestir sense miraments. Tots els agents estan bé i el criminal va ser detingut.

Davant les dificultats de frenar al kamikaze, els Mossos han activat una barrera entre agents i cotxes a l’altura de Cambrils, en el quilòmetre 265, amb la finalitat de bloquejar el cotxe de gamma alta d’una vegada per sempre.

I ha sigut amb una col·lisió en la barrera i amb dos vehicles policials que el conductor infractor ha acabat detingut i el cotxe frenat després d’una hora d’incertesa en l’AP-7.

En el vehicle, l’home tenia 12.750 euros en efectiu, 40 telèfons mòbils i material informàtic divers. Les primeres sospites de la Policia Autonòmica parlen de material robat, encara que encara és ràpid per a saber d’on hauria sigut extret.

El conductor, de 39 anys i sense domicili conegut, portava un cotxe amb plaques de matrícula italiana. Falta per veure si també el turisme ha sigut robat.

Ha sigut detingut per la Policia Autonòmica i se li imputen diversos delictes: un contra la seguretat del trànsit, un altre de danys i un tercer de desacatament a l’autoritat, ja que el conductor s’ha negat a eixir del BMW una vegada aquest havia col·lisionat amb el cotxe de Mossos i no tenia escapatòria.

No hi ha hagut ferits ni per part de l’arrestat ni pels agents de Trànsit que han participat. La investigació continua en marxa. Una vegada trets els cotxes danyats i el detingut portat a comissaria s’ha reobert l’autopista en sentit sud des de Cambrils.