La Unitat Orgànica de Policia Judicial de la Comandància de la Guàrdia Civil de Castelló en el marc de l’Operació BOLONYÈS, ha desarticulat una organització criminal que havia segrestat un home, per la qual cosa han estat detingudes 6 persones, 3 homes i 3 dones de nacionalitat estrangera i s’ha procedit a l’alliberament del detingut il·legalment.

La Guàrdia Civil va començar la recerca el dia 29 del present mes quan van tenir coneixement que en la localitat de Torreblanca un home havia estat segrestat segons participava un familiar, i que els segrestadors s’havien posat en contacte reclamant-li la quantitat de 74.000 euros en un període curt de temps a canvi de no causar-li lesions irreversibles.

Oberta la recerca corresponent, els agents van presenciar la realització de diverses trucades telefòniques rebudes, sent una d’elles una videollamada per part dels segrestadors al denunciant on s’observa a l’home segrestat amb lesions en el rostre.

Iniciada l’operació amb la màxima celeritat, ja que hi havia múltiples indicis que feien témer per la vida del segrestat, i efectuada una reconstrucció de fets, els investigadors van aconseguir trobar, identitats, mitjans de locomoció així com diferents mitjans de pagament utilitzats en els fets objecte de les recerques.

L’eficaç col·laboració i comunicació amb l’Òrgan Judicial competent i la Fiscalia de l’Audiència Provincial de Castelló, van possibilitar mesures de recerca especials que van donar els seus fruits des dels primers moments.

Després d’esbrinar l’immoble on podia trobar-se el segrestat, es va veure la necessitat de disposar, organitzar i coordinar un grup multidisciplinari d’especialistes de la Guàrdia Civil a resoldre aquest tipus de delictes, desplaçats des de Madrid i València.

El dia 30 de juliol, en un habitatge en la localitat d’Almussafes (V) i amb l’oportú manament judicial d’entrada i registre es va accedir al lloc on es trobaven els autors del fet, amb l’alliberament de la persona segrestada, la qual va haver de ser conduïda a un centre mèdic per a ser tractada de les diverses lesions que li havien ocasionat.

També es va procedir a la detenció de 3 homes i 3 dones de nacionalitat estrangera i amb edats compreses entre els 21 i 49 anys, a l’aprehensió de dos vehicles utilitzats en el fet delictiu, a la confiscació de divers material i documentació i a la desarticulació de la totalitat dels components del grup criminal.

En la ràpida resolució del cas ha estat determinant la coordinació entre investigadors, òrgans de la judicatura i Fiscalia i la participació d’Unitats de la Guàrdia Civil amb altes capacitats.

L’actuació ha estat realitzada per investigadors de la Unitat Orgànica de Policia Judicial de la Comandància de la Guàrdia Civil de Castelló, amb el suport de la Unitat Especial d’Intervenció, Unitat Central Operativa, Grup Rural de Seguretat número 3 de València, Unitat Aèria de València de la Guàrdia Civil i la Comandància de la Guàrdia Civil de València.

Redacció: P.P.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.