Gerard Subirats i l’el SB Hotels Ral·li Team tanquen la seva quarta participació en la Baixa Aragó amb un novè lloc en el Campionat de Cotxes TT del Campionat d’Espanya de Ral·lis Tot Terreny (CERTT), després de dues jornades de competició i un total de 500 quilòmetres pels voltants de Terol. En la classificació del certamen, la combinació de resultats li permet seguir prop del lideratge, ara en tercera posició, i amb totes les opcions al títol obertes.

El pilot de Tortosa, que aspirava repetir l’excel·lent top 10 absolut reeixit l’any passat amb el seu Toyota Hilux Overdrive, que a més va ser el millor resultat d’un equip espanyol, s’ha hagut de conformar aquesta vegada amb un desenllaç menys satisfactori: 27è escratx i el citat novè lloc, després d’un cap de setmana en el qual els petits contratemps han llastrat molt les seves possibilitats d’èxit.

Per a aquesta carrera, Subirats estrenava a Fina Román de copilot, pel fet que Daniel Cámara, l’habitual ocupant del seient de la dreta, continuava convalescent per una lesió ocorreguda en la carrera anterior. “Fina és una magnífica copilot, però jo mai havia anat amb ningú que no fos Dani, així que era necessari que tinguéssim una mica d’adaptació de l’u a l’altre i viceversa”, explica el pilot del SB Hotels Ral·li Team.

Comencem el divendres amb una estratègia conservadora per a evitar les burxades i anar acoblant-nos Fina i jo, però ens vam adonar que si anàvem amb un ritme inferior al normal, els rivals ens treien massa avantatge en trams tan curts com els d’aquesta Baixa”, compte. Certament, en la primera especial, de 164 quilòmetres cronometrats, Subirats i Román van acabar 32è absoluts i novens del campionat de Cotxes TT del CERTT. Un resultat que milloraria en la segona especial, de 86 km, on van ser 25è i setens, respectivament.

Per al dissabte, el duo català va canviar l’estratègia i va passar a l’atac per a remuntar posicions, però sengles burxades en els dos trams de l’últim dia de carrera (repetits de la jornada anterior) el van retardar massa. A més, en l’última especial, cinc minuts després de prendre la sortida, es va quedar enganxat en una zona de fesh-*fesh (pols molt fina) i va trigar 15 minuts a aconseguir que un altre participant li tragués del mal pas.

Va ser una segona etapa una mica desastrosa. Estàvem marcant bons parcials i pensava que podríem redreçar la situació, però aquesta vegada no vam tenir la fortuna de cara amb les burxades i una enganxada, i no vam poder fer res més”, confessa Subirats.

Malgrat que el resultat no va ser l’esperat en la Baixa Aragó, la situació en el campionat permet al SB Hotels Ral·li Team continuar aspirant a guanyar el seu primer títol del CERTT. La pròxima oportunitat d’assaltar el lideratge serà en el Ral·li TT de Guadalajara, el 20 i 21 de setembre.