La Guàrdia Civil de Cullera (València) ha detingut quatre persones de 22 a 44 anys per presumptament estafar a persones majors de 75 anys mitjançant la seua implicació en accidents de trànsit simulats, per després fer-se passar per agents d’assegurances i exigir de 1.000 a 4.000 euros.

Gràcies a aquest operatiu s’han pogut resoldre delictes a Alcanar, Ulldecona (Tarragona), Carcaixent, l’Alcúdia, Sagunt (València), la Vall d’Uixó, Vinaròs i Orpesa (Castelló), Calldetenes, Canet de Mar (Barcelona), Sòria (Soria), Toro (Zamora).

Els implicats en l’operació Omene presumptament estafaven a la gent gran mitjançant un fals accident, tot i que no deixaven de banda el robatori amb violència si l’estafa es frustrava i es presentava l’ocasió. Totes les víctimes son majors de 75 anys, de manera que “la vulnerabilitat era la part més explotada per l’engany”. El seu modus operandi consistia que un dels quatre actuava com un advocat de pas per Espanya a bord d’un vehicle de lloguer francès, mentre un altre donava cops al cotxe de la víctima i triada amb bales o petites pedres, a més de ratllar-lo amb guix negra.

Font: Europa Press

Redacció: P.P.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.