Les tres espeleòlogues que no van sortir de la cova càntabra de Coventosa a l’hora prevista han estat localitzades en bon estat a l’interior de la cavitat, de la qual estava previst que sortissin aquesta tarda-nit. Les tres dones, dues de Barcelona i una de Vinaròs, presenten un estat “d’esgotament total” després de 48 hores a la cova.

Han estat trobades per l’equip que va entrar per la boca de Cueto i s’espera que estiguin fora de la gruta en dues hores i mitja o tres, ha informat l’alcalde d’Arredondo, Leoncio Carrascal.

Els cossos d’emergència les van localitzar a les quatre de la matinada. La resta s’ha quedat per a ajudar les espeleòlogues a sortir.

Les dones, que tenen entre 40 i 50 anys, coneixen la tècnica i tenen material, però era la primera vegada que feien aquesta travessia. Per la dificultat tècnica de la cova i la seva longitud, es triga més a realitzar el recorregut del que marquen les guies d’experts.

Els experts poden estar entre 12 i 18 hores per a fer tot el trajecte. En veure que no sortien, es van activar dos grups de recerca, que van entrar pels dos extrems de la cova a la 1 de la matinada. El de Conventosa va sortir sense trobar les dones.

Ha estat el de Cueto, en la part de dalt, qui les ha localitzat. De fet, Protecció Civil ja apuntava a mitjan matí que era una bona notícia que aquest segon equip encara no hagués sortit, la qual cosa podria indicar que haurien de trobar les especialistes i que les estarien ajudant a acabar la travessia fins a l’exterior.

Redacció: P.P.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.