Segons fonts de la Comunitat de Regants de l’Esquerra de l’Ebre restringirà un 15% l’aigua per a reg a partir de d’esta setmana com a conseqüència de la sequera que afecta la conca de l’Ebre.

La mesura, aprovada per la Junta de Govern de l’entitat el passar dijous ha de permetre compensar el descens de reserves i garantir “la disponibilitat d’aigua a tota la zona de reg en el punt àlgid de la campanya“.

Els informes dels serveis tècnics de l’entitat han alertat d’una situació d’excepcionalitat per un període hidrològicament molt sec, amb elevades temperatures i una pluviometria molt escassa en comparació amb anys anteriors. Això, a més, provoca una disminució dels cabals disponibles i afavoreix la proliferació d’algues que dificulten la gestió de l’aigua per al regadiu.

Segons subratllen els dirigents de la Comunitat, la restricció es fa passant dels 33 metres cúbics a la concessió dels 27 metres cúbis i té un caràcter “preventiu” i s’aplica amb voluntat de gestionar l’aigua “sota criteris de màxima eficiència i estalvi”.

Redacció: L.B.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.