Dins la guerra particular que hi ha actualment entre els partits independentistes: JxCAT i ERC, lluita que s’ha accentuat deshores del pacte JxCAT i PSC a la Diputació de Barcelona, fins a l’extrem de demanar uns i altres la reversió dels pactes adquirits arreu del territori català.

Per tal de reconduir la situació calenta en què ens trobem aquestes dues forces polítiques, dins d’aquesta espiral de crida de reversió de pactes dins el territori ebrenc, trobem que JxCAT de Gandesa demana que ERC “trenqui” el pacte que ha adquirit al Consell Comarcal de la Terra Alta a través d’un comunicat que diu el següent:

Demanem a ERC que revoqui l’acord amb el PSC i respecti la llista més votada al Consell Comarcal:

L’Executiu Comarcal del Partit Demòcrata (PDeCAT) de la Terra Alta sol·licita a Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) que reconsideri i que revoqui l’acord que ha subscrit amb el PSC i altres forces polítiques minoritàries de la comarca a través del qual el partit republicà obtindria la presidència del Consell Comarcal de la Terra Alta. Aquest acord deixaria a l’oposició la llista més votada, la de Junts per Catalunya, que en les eleccions del passat 26 de maig va obtindre 9 dels 19 consellers comarcals de la Terra Alta.

Des del PDeCAT es considera prioritari per a la comarca respectar la llista més votada i garantir un govern comarcal amb el suport de les forces polítiques sobiranistes, que allunyi del govern de la institució comarcal els partits que van donar suport a l’aplicació de l’article 155. El PDeCAT està disposat a compartir la presidència comarcal amb Esquerra Republicana, manifestant d’aquesta manera la seua voluntat d’entesa amb l’objectiu de garantir l’estabilitat de la institució al llarg de tot el mandat 2019-2023, des d’una posició política ferma de defensa dels interessos de la comarca i del país.