Robert Bausells, natural de Bot (Terra Alta) i amb una destacada experiència en el món de la nutrició esportiva, ha passat a formar part del cos tècnic del primer equip del RCD Espanyol de Barcelona com a responsable nutricionista.

Aquesta setmana l’equip blanc-i-blau s’ha posat en marxa pensant en les eliminatòries prèvies europees i els diferents jugadors estan fent les oportunes revisions mèdiques a la Clínica Corachan de Barcelona, per seguir amb les primeres sessions físiques a la Ciutat Esportiva Dani Jarque.

Foto: RCD Espanyol

Bausells ha estat del 2015 al 2018 treballant com a nutricionista del CF Reus, compaginant-ho amb equips d’hoquei com el Vilafranca, Vendrell i Reus Deportiu, i en les seves consultes privades a Roquetes, Tarragona i Reus.

També ha fet intervencions puntuals amb el Beijin de Pekin i al FC Kairat Almaty entrenat per Carlos Alós a Kazajistan. En els seus inicis va treballar al MICFootball, el torneig de futbol base de la Costa Brava, i als campus Nike d’Andorra. A nivell divulgatiu ha realitzat diverses conferències i també xerrades específiques als participants de la Danone Nations Cup.

El paper del nutricionista als equips de futbol professional han adquirit des de fa un temps una destacada rellevància i en el cas del RCD Espanyol encara més perquè en poc temps s’ha convertit en un referent en aquesta matèria, convertint-se en un exemple a seguir per molts d’equips i clubs. A la fotografia de la pàgina oficial del RCD Espanyol es pot veure a Baucells en un moment de la revisió médica amb Sergi Darder.

Font: Setmanari l’Ebre