L’ajuntament de Tivenys ha fet públic un comunicat en relació als fets ocorreguts el passat dissabte de matinada en acabar el ball de quintos, per mostrar, com a primer punt, “el nostre suport a les víctimes dels fets ocorreguts”, citant en primer terme als joves de la població, i afegint a continuació que manifesten “el nostre total rebuig davant actituds sexistes i/o racistes” (comunicat íntegre en la part final).

Pel que fa als joves, que organitzaven el ball, afirmen que “no podem responsabilitzar-los dels actes individuals“, i més endavant assenyalen també que “han estat uns fets aïllats“. També fan referència en la part central que són els cossos de seguretat “els encarregats de resoldre aquestes conductes“. I és que cal recordar que els mossos van detenir 3 persones, 2 per un presumpte delicte d’abusos sexuals, i un altre per lesions, ja que va punxar amb una arma blanca un altre jove, tal com va informar en exclusiva Ebredigital.cat.

Corregint als mossos

Avui però el tinent d’alcalde Eladi Galve ha anat més enllà del que estrictament diu el comunicat que ha fet el seu propi ajuntament, que parla d’actituds sexistes però no es pronuncia sobre el presumpte delicte d’abusos sexuals, i ha fet unes declaracions a la televisió local Canal 21 Ebre on acaba dient que, “els abusos sexuals no han existit“.

Ho afirma a partir del “contacte” mantingut “amb totes les noies que hem pogut“, i subratllant que aquesta versió és la que pot mantenir “de moment“. Segons les indagacions que fa públiques el regidor en el tall reproduït per aquesta televisió local -i que torna a aprofitar per intentar desprestigiar a la seua competència, també en un cas especialment delicat-, les noies estaven “ballant”, i allò que s’hauria pogut produir és que algú estès “molestant algunes noies”.

En aquest sentit cal recordar que van ser els mateixos mossos d’esquadra els que van tipificar, aquest presumpte delicte, com el motiu pel qual es justificava la detenció que es va practicar efectivament de dos individus de 21 i 25 anys, per posar-los a disposició judicial. Un d’ells a més a més va ser intervingut quirúrgicament per una lesió al turmell després de despenjar-se per una façana per on pretenia escapar-se, tal com va recollir ebredigital.cat, sempre de fonts oficials, que a més va contrastar amb diversos veïns del municipi.

COMUNICAT OFICIAL SOBRE ELS FETS OCORREGUTS EL DIUMENGE 30 DE JUNY DE 2019:

Des de l’Ajuntament de Tivenys volem, en primer lloc, mostrar el nostre suport a les víctimes dels fets ocorreguts durant la celebració del ball de quintos.

D’altra banda, volem també expressar el nostre escalf als joves, organitzadors de la seva festa de quintos, ja que no podem responsabilitzar-los dels actes individuals duts a terme per les persones relacionades amb els successos i recordar que mai abans s’havien donat uns fets d’aquestes característiques, ni en aquest ni en cap altre acte celebrat a Tivenys.

Dit això, des del consistori volem manifestar en primer lloc el nostre total rebuig davant actituds sexistes i/o racistes i qualsevol mena d’accions contra la llibertat de les persones. A la vegada volem fer arribar un missatge de tranquil·litat i serenor davant d’això, tenint clar que són els cossos de seguretat, els quals van demostrar la seva professionalitat en la resolució dels incidents i a la justícia, qui són els encarregats de resoldre aquestes conductes.

Per últim, volem deixar clar que aquests han estat uns fets aïllats, com ja s’ha dit, han estat duts a terme de forma individual pels seus responsables, per tant, totalment imprevisibles. No obstant això, l’Ajuntament revisarà tot el que ha passat i treballarà per implantar tota mena de mesures i evitar que, tot i ser un fet casual, no es torni a repetir. Afegim que l’Ajuntament s’ha posat a disposició dels afectats per donar-los tot el suport i col·laboració que puguin necessitar.

AJUNTAMENT DE TIVENYS

Redacció: A.F.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.