A principis d’octubre de l’any passat saltava la polèmica a Alcanar, mitjançant un comunicat publicat per les xarxes social l’equip femení del C.D. Alcanar denunciava que la junta directiva de l’equip de futbol canareu invitava a desfer la secció femenina de futbol per ser deficitària a més a més que “molestava”. Aquest fet va provocar un gran rebombori a les xarxes socials i un malestar entre les jugadores del futbol femení canareu que varen haver de crear un nou club per poder continuar jugant la competició, denominant-lo Femení Alcanar.

Aquest fet va provocar que els alumnes de l’escola Joan Baptista durant la setmana cultural, se solidaritzaven amb l’equip de futbol femení canareu i com a resposta pintaren un mural on representaven tres noies amb l’uniforme del Club Deportiu. Però pel que sembla a algú no li va agradar aquest mural i va donar ordres de canviar les tres noies per tres nois.

La reacció a les xarxes socials no s’ha fet esperar i han saltat la polèmica acusant aquest acte de repintar el mural com un símptoma de misogínia i falta de respecte, creant un fort malestar i indignació a les actuals components de l’equip de futbol femení i als seus seguidors incondicionals.

Realment, aquest acte de repintar el mural on hi havia tres noies i ara tres nois ho podem considerar repugnant en els temps que vivim en què l’esport ha de ser un factor d’unió i no desunió, i sobretot, i encara més deplorable quan fa una setmana que al C.D. Alcanar ser li va atorgar el premi “fair play” per part de la Federació Catalana de Futbol.

Imatge original del mural.

Redacció: T.C.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.