Amb una majoria de 10 vots a favor i 7 abstencions, el republicà Josep Caparrós ha estat investit alcalde de la Ràpita per segon mandat consecutiu. Ha tingut prou amb els vots del seu grup, Esquerra Republicana, que per primer cop han assolit una majoria absoluta al municipi del Montsià. Tot i així, Caparrós ha estes la ma als tres grups de l’oposició, Junts per Catalunya, Més Ràpita i el PSC.

El ple de constitució ha començat puntual a les 12 del migdia. La mesa d’edat l’han format els dos edils de Més Ràpita. Pedro Hernández com el més gran i Francina Molina com la més jove. Faltava el regidor de Junts Joan Carles Solanes, que s’ha excusat perquè tenia exàmens d’oposicions.

Els 12 regidors independentistes (10 d’ERC i 2 de Junts) han promès el càrrec “per imperatiu legal” i tot seguit han prounciat la fòrmula promoguda per l’Associació de Municipis per la Independència. Els regidors de Més Ràpita han promès “pels rapitencs i rapitenques, la Ràpita i Catalunya”, i els del PSC també han fet servir la fòrmula de “per imperatiu legal”.

Caparrós ha estat l’únic regidor que ha presentat candidatura a l’alcaldia, i ha obtingut el suport dels seus companys de partit, mentre que dos regidors de Junts per La Ràpita, dos de Més Ràpita i dos del Partit Socialista de Catalunya s’han abstingut en la votació.

Tot i la majoria absoluta aconseguida en els comicis del passat 26 de maig, Caparrós ha expressat la disposició del partit al qual representa, Esquerra Republicana, a governar amb el màxim consens possible amb la resta de formacions que composen el plenari. Per això el batlle ha fet una crida a treballar conjuntament “per fer possible el projecte ambiciós per a la Ràpita del futur que tota la ciutadana mereix”. Els grups de l’oposició han recollit el guant però també han avisat que fiscalitzaran l’acció del govern municipal.

La nova corporació està formada per Josep Caparrós, Conxi Vizcarro, Albert Salvadó, Èrika Ferraté, Rafel Balagué, Oona Tomàs, Enric Vidal, Àngela Reverté, Joan Grau, Oriol Clos (d’ERC); Elena Queral, Joan Martin Masdeu i Joan Carles Solanes (Junts per la Ràpita); Pedro Hernández i Francina Molina (Més Ràpita) i Rosa Anglès i Marc Brunet (PSC).

Periodista.