El concurs MiFiestaEsLaMejor dut a terme pel portal de cases rurals https://www.clubrural.com ha arribat a la seva fi i la Festa del Renaixement de Tortosa ha resultat ser la candidatura més votada. Amb un 29,5% dels gairebé 16.000 vots rebuts, la festa tortosina es converteix en la vencedora indiscutible del concurs alçant-se amb el títol de la millor festa del país.

La recreació històrica que porta cada any al segle XVI al poble de Tortosa s’ha proclamat vencedora gràcies a la implicació dels seus veïns promocionant el concurs a través de les seves xarxes socials i animant a votar per ella. La participació ciutadana és essencial en aquesta celebració formant part dels espectacles amb les entitats locals i vestint-se d’època, a més del lliurament dels comerços i els locals de restauració.

El segon classificat és el Chúndara de les Festes de Sant Roque en Peñafiel, Valladolid, amb un 13,1% dels vots. En tercera posició es troben les Festes de la Verge de la Pau de Cintruénigo, Navarresa amb un 10.2%.

La resta de la classificació és la següent (en ordre de vots): Festa de la Verema (Jumella, Múrcia), Cipotegato (Tarassona, Saragossa), Festa Normanda (Foz, Lugo), Dansa del Diable (Tijarafe, La Palma), Festes del Tura (Olot, Girona), Festa Troglodita (Piñar, Granada) i Batalla de farina, Els Enfarinats (Ibi, Alacant).

Aquest concurs anual conclou així la seva segona edició amb un gran èxit de participació. La campanya té com a principal fi promoure el turisme d’interior entre els viatgers nacionals i també estrangers. Pretén així lluitar contra la despoblació que assota amb força en l’actualitat les zones rurals del país. Aquesta acció aspira a divulgar la tradició popular que posseeixen els pobles espanyols i que, en molts casos, no és coneguda. Cerca també reforçar el valor dels hàbits festius d’aquestes localitats donant-los així més visibilitat i ajudant al fet que es converteixin en una destinació per als viatgers. Finalment, mitjançant aquesta campanya s’intenta a més conservar la cultura local de molts municipis que, a causa de la desaparició dels seus veïns, s’està perdent.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.