Deltebre serà aquest 2019 la seu de la festa de l’orgull del col·lectiu LGTEbre que defensa el drets i la iguatat del col·lectiu de lesbianes, gais, bisexuals, transsexuals, intersexuals, queer i altres orientacions sexuals o identitats de gènere.

La Comissió 28 de juny, que aplega diferents associacions LGTBI de Catalunya, celebra cada any una manifestació descentralitzada, lluny de la majestuosa rua de l’orgull a Barcelona. En esta ocasió, les Terres de l’Ebre tornen a acollir esta manifestació després de fer-ho Tortosa el 2015.

El 28 de juny se celebra l’Orgull LGTBI com a commemoració dels aldarulls a Stonewall el 1969, un local de Nova York, ara fa 50 anys. Aquell dia va ser el primer en que la comunitat gai va lluitar contra un sistema que perseguia els homosexuals. Es considera l’inici de l’alliberament homosexual, una lluita vigent encara.

👤 Arribat al món de la comunicació de casualitat, m’he passat la major part de la meua vida laboral entre càmeres de televisió i programes d’edició de vídeo. Amb els anys he pogut aprofundir en el sector i realitzar diverses funcions molt variades que m’han suposat un repte constant.
📍 Tortosa, Terres de l’Ebre.