Durant dues setmanes consecutives del mes de juny, de dijous a diumenge es podrà gaudir d’un recorregut gastronòmic per una quarantena d’establiments rapitencs. D’aquesta manera, els caps de setmana del 6 al 9 i del 13 al 16 de juny, la Ràpita proposa una ruta per diferents establiments de la població, que inclou tres modalitats de degustacions: el tast de la tapa, el tast dolç i el tast de còctel.

L’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, destacava que aquesta desena edició de la Ruta del tast serveix d’alguna manera per “donar el tret de sortida a l’estiu, fent que la gent pugui gaudir de la Ràpita, de l’ambient al carrer, de sortir amb els amics i xalar menjant als establiments del poble. De fet, tenim també aquest cap de setmana la Festa del Mar a Sant Carles Marina, per la qual cosa tenim un cap de setmana complet per gaudir de tot allò que ofereix una ciutat com la Ràpita”.

En la presentació d’avui s’ha comptat amb la presència d’un jurat qualificat, que ha valorat les tapes elaborades i els còctels per tal que el dia 27 de juny, a l’Espai gastronòmic del Mercat municipal, es puguin donar a conèixer els noms dels locals guanyadors en cadascuna de les tres modalitats. Així, el jurat estava format per professionals de l’Escola d’hostaleria Pons la Ràpita; del Centre Integrat Públic de Formació Professional de Restauració i Hostaleria de Benicarló; el Departament d’Hoteleria i Turisme de l’Institut Joaquim Bau de Tortosa; i el Col·lectiu de Cuina de la Ràpita.

D’altra banda també s’ha convocat un concurs popular, de manera que totes les persones que facin la ruta podran agafar un dels fulletons que s’han editat amb els noms i els establiments que ofereixen els tastos. En cada visita a un local, podran segellar aquest “passaport” i votar les millors tapes o còctels. En tenir-lo complet, podran lliurar-lo a un dels locals participants i participaran en el sorteig d’un sopar, un berenar o una degustació de còctel.

Pel que fa als horaris i preus dels tastos, en el cas de les tapes, el cost serà de tres euros amb beguda inclosa, mentre que el còctel tindrà un preu de 4 euros. Els horaris d’aquest recorregut gastronòmic seran de 12 -14 h i de 15 a 20 hores, en el cas de la tapa dolça; de 12 a 14 h i de 19 a 22 h, en la tapa salada; i de les 23 h a la una de la matinada, en el còctel.

A més, i com a complement, l’Estació Nàutica de Sant Carles de la Ràpita oferirà tres paquets de ‘gastro-natura’, que combinen les degustacions amb allotjament i activitats de turisme actiu pel Delta de l’Ebre.

Òscar Comes, copropietari del restaurant Casa Vella, i guanyador de la millor tapa de la Ruta del tast de l’any passat, explicava el que per a ell ha de ser una bona tapa. I en aquest sentit afirma que “la tapa ha de durar dos o tres mossos, comptar amb diferents textures i sabors. Ha de ser sabor, explosió, rapidesa… com un boom, que quan te la poses a la boca dius ‘això està bo’”.

La Ràpita, doncs, ho té tot a punt per sorprendre amb tastos, textures i sabors durant aquests dos intensos caps de setmana de la Ruta del tast 2019.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.