La remera ampostina Aina Cid i la seua nova companya, Virginia Díaz, van fer història aconseguint la medalla d’or i pujant al lloc més alt del podi en el Campionat d’Europa disputat en Llucana (Suïssa) en la categoria de dues sense timoner.

Les remeres espanyoles van establir un temps de 7.14.140 per davant de la parella romanesa formada per Adriana Ailincai i Maria Tivodariu (que van quedar a més d’un segon de l’embarcació espanyola) i de les italianes Kiri Tontodonati i Aisha Rocek. Les romaneses van anar dominant durant tota la prova amb les espanyoles en tercera posició, fins que en arribar als últims 500 metres van incrementar el ritme per a arribar primeres a la meta amb més d’un segon d’avantatge.

Foto: LaLigaSports

Medalla inèdita per a la selecció espanyola

Espanya mai havia aconseguit un or en els Europeus de rem. Aina Cid ja havia aconseguit un altre històric bronze en el Mundial del passat any al costat d’Anna Boada, que en la Gala de la Federació Espanyola de Rem del passat 30 de març anunciava que deixava l’alta competició per una forta depressió.

Per això, aquest or és especialment meritori perquè Aina i Virgínia a penes porten uns mesos entrenant juntes. Virgínia havia participat en aquest mateix Mundial de Plovdiv (Bulgària) en el sculls, sent segona en la Final C. Era la segona competició en la qual competien formant tàndem totes dues.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.