Suspensió cautelar al partit que s’havia de disputar aquesta tarda al municipal de la Vinyeta del Perelló, entre el conjunt local i el Montblanc, en la promoció d’ascens a segona catalana.

L’organisme federatiu ha obert diligències per esclarir els fets ocorreguts en la polèmica decisió de la Federació Catalana de Futbol i el comitè de competició, que va desestimar els recursos del Perelló i el Jesús Catalònia que s’havien presentat, destacant les anomalies que s’havien produït en aquest “affair” i el malestar que havia creat en el si del futbol territorial ebrenc.

Tot i aquesta negativa, no s’han quedat parats i segueixen endavant els dos conjunts ebrencs que se senten perjudicats i que ja van anunciar que “anirien fins on fes falta”, i apel.lació ha resolt amb la suspensió cautelar d’aquest partit.

El fet és que no queda clar que no pugui pujar cap equip de les Terres de l’Ebre havent quedat campió el Jesús i Maria, que arrosegava una sanció de dos anys en que no podia pujar que compleix precísament aquesta temporada. L’article 208 a l’apartat segon diu ben clar que en el cas de no poder ascendir el campió per una incidència reglamentària se’n beneficiaria d’aquesta situació l’equip immediatament inferior, en aquest cas el Perelló que ha quedat segon classificat del grup primer de tercera catalana.

Una situació inverossímil i que cadascú interpreta a la seua manera, però que està clara i que a hores d’ara a l’espera del que respongue definitivament el comitè de apel.lació pot portar cua. Moltes preguntes queden a l’aire de moment sense una resposta clara com per exemple: perquè cap directiu de la Federació Catalana de Futbol li va dir al Perelló que no podia pujar empatant al camp del Batea? Perquè els hi van deixar celebrar el títol a casa davant l’afició en el partit que van disputar davant el Godall? Perquè tenien ordres estrictes els àrbitres de començar els partits a hora? Perquè el Catalònia va tindre que jugar en diumenge, quan el seu horari habitual és en dissabte? Perquè van “jugar” amb els sentiments de sis pobles (Jesús, Flix, Móra d’Ebre, Batea, l’Aldea i Santa Bàrbara) que es jugaven la teòrica plaça de promoció?

El serial continúa… I cas de no prosperar amb el comitè d’apel.lació, queda el Tribunal Català de l’Esport com ja va passar fa dues temporades amb el Sants…

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.