Després dels bons resultats obtinguts com a seleccionador català de trail al campionat d’Espanya per autonomies, el deltebrenc Rafa Flores va rebre una proposta per part de la Reial Federació Espanyola d’Atletisme per a dirigir l’equip de trail al mundial.

Flores va acceptar este nou repte, i liderarà un equip format per 12 atletes, 6 noies i 6 nois, entre ells Andrés Simón, atleta del qual és també entrenador personal. L’equip es desplaçarà ja aquesta setmana a Portugal per tal d’aclimatar-se al terreny i fer una prova de reconeixement del circuit.

Per Rafa Flores, esta nova etapa com a responsable de la selecció espanyola de trail representa la culminació d’una trajectòria molt positiva i del gran treball realitzat com a tècnic, en diferents equips com l’Atletisme Terres de l’Ebre i CA Ascó, i en molts d’atletes de gran prestigi, que amb la seua decisiva col·laboració, han obtingut destacats èxits tant a nivell de l’Estat espanyol com internacionals.

Rafa Flores comptarà amb un potent equip, que sens dubte parteix entre els principals favorits per a ocupar els llocs de podi. Espanya acumula nou medalles individuals i set per equips en les quatre últimes edicions.

Per al Mundial, Flores ha confeccionat un potent equip amb 16 integrants, 8 de masculins i 8 de femenins, amb Luis Alberto Hernando, Crístofer Clemente, Zaid Ait Malek, Antonio Martínez, Borja Fernández, Albert Pujol, Andreu Simón i Pablo Villalobos. En dones, Laia Cañes Gemma Arenas, Sheila Avilés, Anna Comet, Azara García de los Salmones, Montserrat Martínez, Marta Molist i Mónica Vives.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.