ACN (Tortosa) – La federació d’ERC a les Terres de l’Ebre ha celebrat “amb satisfacció” els resultats dels comicis municipals de diumenge. Com ha destacat el president, Alfons Montserrat, donen per assolits els dos objectius que s’havien marcat en la campanya, sota el lema “impuls republicà”.

Els republicans s’han situat com a primera força en vots al territori i han superat la barrera dels 200 regidors. També han ampliat el nombre d’alcaldies amb majoria absoluta, de 15 municipis a 21 i han estat la força més votada en 24 de les 52 poblacions del territori. “Hem sabut traslladar a la població el plantejament que ERC és el referent en les polítiques d’esquerres i de l’independentisme“, ha defensat Montserrat.

El president de la Federació republicana ebrenca ha desgranat els bons resultats del partit a cada comarca. Al Montsià, han superat els 14.000 vots i tenen 53 regidors -17 més que fa quatre anys-. També han destacat les 4 majories absolutes, sobretot els resultats “excepcionals” d’Adam Tomàs a Amposta, però també a la Ràpita, a Alcanar i a Godall. Montserrat també ha assenyalat els bons resultats aconseguits al Mas de Barberans on s’havia fet llista per primera vegada.

Pel que fa al Baix Ebre, ERC supera els 12.000 vots i aconsegueix 75 regidors- 24 més que el 2015-. S’han aconseguit 7 majories absolutes, a Alfara de Carles, Aldover, Tivenys,– en aquests casos amb candidatures presentades per primera vegada-, Paüls, l’Ametlla de Mar, Xerta i el Perelló. Han estat també la força més votada a Camarles i Roquetes.

A la Ribera d’Ebre, els republicans superen els 4.500 vots i tindran 57 regidors -7 més que el 2015-. També han aconseguit 7 majories absolutes – Vinebre, Flix, Miravet, Garcia, Ginestar, la Torre de l’Espanyol i Mora la Nova- i ha estat la força més votada a Rasquera. Finalment a la Terra Alta, s’han superat els 1.900 vots, i són segona força amb 26 regidors -2 més dels que tenien-. ERC té 3 majories absolutes, a Caseres, la Fatarella i Horta de Sant Joan.

Montserrat ha explicat que esperen la confirmació del partit judicial de Tortosa però ERC podria tenir tres diputats ebrencs a la Diputació de Tarragona. També han celebrat que hagin estat la força més votada en 26 dels 52 municipis ebrencs en les eleccions europees.

Sobre els futurs pactes que caldran, per exemple al Consell Comarcal del Baix Ebre o a la ciutat de Tortosa, Montserrat ha defensat que hi ha marcs polítics que marcaran els pactes i que faran “més naturals i còmodes” aquells que encaixin “en el marc republicà“, però ha defensat que l’autonomia municipal i comarcal faran que s’adaptin els acords a les particularitats de cada municipi.

El president d’ERC a l’Ebre ha reconegut que els objectius del partit a la capital ebrenca no s’han assolit però ha demanat temps perquè es consolidi la renovació i ha defensat la feina feta per l’equip a Tortosa. “És un equip molt potent i les coses són com acaben. Volem que segueixin treballant perquè estem convençuts que amb el temps, acabarà sent un projecte al qual la ciutadania serà més receptiva“, ha dit.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.