Els Serveis Territorials a les Terres de l’Ebre del Departament de Cultura presenta l’exposició «Neomatèria». La mostra té l’objectiu de donar a conèixer materials innovadors i alternatius que poden esdevenir part activa en la creació i transformació en el món de l’artesania. Organitzada per Artesania Catalunya i Materfad, centre de materials de Barcelona, s’obre al públic el pròxim divendres 31 de maig a la sala d’exposicions del Palau Oliver de Boteller de Tortosa i es podrà visitar fins al proper 30 de juny.

El proper divendres 31 de maig al Palau Oliver de Boteller de Tortosa, carrer de Jaume Ferran i Clua, 4, a les 19.00 hores, s’inaugura l’exposició «Neomatèria», a càrrec del director dels Serveis Territorials a les Terres de l’Ebre del Departament de Cultura, Ferran Bladé, i el tècnic de Promoció Cultural del Consorci de Comerç, Artesania i Moda, David Places (en endavant CCAM). Una mostra realitzada per l’àrea d’Artesania del CCAM de la Generalitat, en col·laboració amb Materfad, centre de materials de Barcelona, que ha estat comissariada per l’expert en materials Iván Rodríguez. L’exposició vol mostrar nous materials i tecnologies que podrien ser utilitzats pels artesans, tant procedents de la natura, com dels residus o, inclús, materials vius.

La mostra, que comptarà amb una setantena de materials, molts dels quals materialitzats en objectes, romandrà oberta al públic fins el 30 de juny.

Sobre l’exposició

L’artesania ha acompanyat la humanitat des del principi de la seua existència, sostenint i reflectint l’evolució de les societats. No obstant això, els canvis viscuts en les últimes dècades han estat més ràpids i profunds que en qualsevol altre moment de la història. En aquest context, el vincle entre l’artesà i la societat afronta una nova transformació, una revolució en la qual la matèria es reformula i obre la porta a una nova manera de crear.

Esta exposició pretén donar veu a alguns dels materials que representen este canvi, en un recorregut que abasta des d’una nova mirada al món natural fins als nous camins oberts per la ciència i la tecnologia. I al centre, el paper vital de l’artesà com a creador i transformador de la neomatèria. L’exposició fa un recorregut per vuit tipologies de neomatèries: vegetal, animal, humana, residual, reformulada, digital, reactiva i viva.

Sobre CCAM-Artesania Catalunya

Artesania Catalunya és l’espai on l’Àrea d’Artesania del CCAM, organisme adscrit al Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, presenta una programació d’exposicions amb la finalitat de fer arribar a la societat la qualitat i excel·lència de l’artesania catalana, i la seua presència i rellevància en la nostra vida quotidiana.

Sobre Materfad, centre de materials de Barcelona

Creat pel FAD el 2008, Materfad, Centre de materials de Barcelona té tres missions: la generació, la transferència i la divulgació de coneixements sobre materials innovadors.

Sobre el FAD, Foment de les Arts i del Disseny

El Foment de les Arts i del Disseny és una associació sense ànim de lucre de professionals i empreses vinculades al disseny.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.