Gerard Subirats i el SB Hotels Ral·li Team ja tenen la seva primera victòria absoluta en el Campionat d’Espanya de Ral·lis Tot Terreny (CERTT). El pilot de Tortosa establert a Barcelona ha estrenat el seu caseller en el Ral·li TT Mar d’Oliveres, disputat aquest passat cap de setmana entre les localitats de Jaén de Pealde Vedell i Jódar, en imposar-se per 32 minuts al segon classificat, Jorge Pulido (Mitsubishi Montero). El resultat li deixa, a més, com a nou líder del certamen amb 92 punts, 24 més que Javier Pita.

L’equip acudia a la segona cita de la temporada amb les bones sensacions que li va deixar el segon lloc obtingut en la Baixa Almanzora, on dues inoportunes burxades el van apartar del triomf quan liderava la prova. A Jaén, Subirats i el seu copilot Daniel Cámara s’han pres la revenja i, després de 445 quilòmetres de carrera molt ben gestionats, han portat la seva Toyota Hilux Overdrive fins a la meta en primera posició sense cap contratemps, alguna cosa que no ha resultat una tasca senzilla.

Ha estat una carrera molt dura, amb molts quilòmetres senar-stop el dissabte que han passat factura a molts equips. S’han ajuntat dos factors. D’una banda, hem fet una bona carrera, amb molta constància i sent conscients que això no es decidiria al sprint. Al mateix temps, els nostres principals rivals han tingut problemes”, assenyala Gerard Subirats com a claus del seu triomf.

En les meves millors previsions no podia esperar un resultat així. Pensava que teníem opcions d’estar davant, però no contava que poguéssim guanyar amb tant avantatge i posar-nos líders del campionat. Estic molt content per haver-ho reeixit”, reconeix el pilot del SB HotelsRal·li Team.

La carrera començava el dissabte amb la disputa al matí d’una súper especial de 6 quilòmetres, a la qual va seguir un sector selectiu format per un bucle de 97 km al qual els participants van haver de donar tres voltes sense interrupció, amb un total 293 km. El de Tortosa va haver de remuntar després d’una pròleg que li va deixar onzè, però va saber aguantar i aprofitar les oportunitats, pesi la duresa del recorregut, per a acabar la jornada instal·lat al capdavant amb 15 minuts sobre Poliment. “El dissabte sortim una mica retardats, però vam tenir sort d’avançar alguns cotxes relativament aviat i després vam veure com a varis dels nostres rivals començaven a tenir problemes”, comenta.

Per a l’endemà quedaven 146 quilòmetres fruit d’un bucle de 73 km al qual s’havia d’efectuar dues passades. Novament, una gestió excel·lent de la carrera va catapultar a Subirats i Cambra al triomf final: “El diumenge comencem tercers en l’ordre de sortida, una opció que ens permetia no haver d’obrir pista i va sortir bé perquè als pocs quilòmetres de començar els dos cotxes que ens precedien s’havien perdut. A partir d’aquí, seguim amb bon ritme i arribem a doblegar fins a a sis cotxes”.

Al final, triomf incontestable del SB Hotels Ral·li Team i lideratge del CERTT acabat d’estrenar per a un Gerard Subirats que va assegurar haver gaudit molt en el Ral·li TT Mar d’Oliveres: “Ha estat una carrera molt bonica entre oliveres i en un terreny molt variat, amb parts molt ràpides; zones de graveta en les quals anaves derrapant tota l’estona; passos per crestes en muntanyes d’autèntic vertigen… Hi havia molts canvis de ritme i havies d’adaptar-te constantment. Ha estat una gran experiència”.

Després d’aquest èxit, el punt de mira de l’equip està a obtenir un altre bon resultat en la pròxima cita del calendari, que serà el 8 i 9 de juny en la Baixa TT Devesa d’Extremadura, a Badajoz.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.