Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra adscrits a l’Àrea Regional de Trànsit de les Terres de l’Ebre van ser informats sobre les 22,30h. d’ahir 16 de maig que s’havia produït un accident de trànsit a l’autopista AP-7, concretament al punt quilomètric 292 corresponent al municipi de l’Ametlla de Mar.

Quan els agents van arribar al lloc dels fets van observar que es tractava d’un encalç d’un turisme a un camió que circulava sentit Barcelona. Com a conseqüència de la topada hi havia una pèrdua de càrrega del camió que transportava pinso i els dos carrils de circulació estaven tallats.

Els agents van realitzar les proves d’alcoholèmia als dos conductors i únics ocupants dels vehicles implicats en l’accident.

El conductor del vehicle turisme responsable de l’accident, un home de 35 anys i veí de Marbella (Màlaga), va donar una taxa de 0,74 mg/l en aire expirat, quasi el triple de la taxa permesa que és de 0,25 mg/l.

El conductor del camió tràiler que va ser envestit pel turisme, un home de 55 anys i veí de Catarroja (València) també va donar una taxa positiva de 0,51 mg/l, més del triple de la taxa permesa en conductor professionals que és de 0,15 mg/l.

El conductor del turisme va ser denunciat penalment per conduir un vehicle a motor sota la influència de begudes alcohòliques amb una taxa superior a 0,60 mg/l amb resultat d’accident de trànsit.

Les penes per aquests delictes poden ser de pena de presó de tres a sis mesos o amb la multa de sis a dotze mesos o amb treballs en benefici a la comunitat de trenta-un a noranta dies i, en qualsevol dels casos, amb la privació del dret a conduir vehicles a motor i ciclomotors per temps superior a un any i fins quatre anys.

Per la seva part el conductor del camió va ser denunciat per conduir sota els efectes de l’alcohol, en aquest cas administrativament al no ser el responsable de l’accident.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.