La recuperació dels terrenys de Renfe permetrà millorar la mobilitat a la ciutat i obrir-la al riu. És per això que el candidat a l’alcaldia per ERC-Tortosa Sí, Xavier Faura, sosté que negociarà des del primer dia amb Adif per aconseguir aquesta recuperació. “Fa vint-i-tres anys que aquests terrenys estan en desús. Treballarem per recuperar-los per la via del consens però si no és possible, optarem per la via legal”, ha dit Faura, que ha posat en dubte l’existència de cap acord entre l’Ajuntament i Adif.

ERC-Tortosa Sí proposarà un canvi en el sistema de pagament dels terrenys, així en lloc de l’expropiació s’optarà per la via d’ocupació directa, un sistema menys costós.

A més la candidatura republicana promourà una modificació del pla de millora de Renfe per tal de modificar la superfície comercial prevista i l’ordenació dels carrers. En aquest sentit, la candidatura republicana rebutja la creació d’una àrea comercial de 6.000 metres quadrats en aquesta zona. “Gairebé tots els partits aposten per la creació de més sòl comercial als terrenys de Renfe, però això és inviable si volem mantenir la zona comercial de l’avinguda de la Generalitat i el centre”, ha dit Faura.

Pel que fa a l’ordenació de carrers, ERC-Tortosa Sí considera que l’artèria principal de comunicació s’ha de situar a la Ronda Docs, Ronda Reus i carrer Artur Anguera, fins a comunicar aquesta àrea amb l’avinguda Felip Pedrell, és a dir, amb connexió al riu. Així, es permetrà que l’avinguda Generalitat i el carrer Cervantes siguen unes àrees on els vianants tinguen prioritat i es convertiran en un bulevard comercial.

Quan als usos dels terrenys de Renfe seran residencial, zona verda, vials i aparcaments.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.